Velký vánoční kvíz: Prověřte své znalosti vánočních zvyků a tradic

Velký vánoční kvíz: Prověřte své znalosti vánočních zvyků a tradic

Foto: MT-R / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

S příchodem krátkých a studených dní každý začíná pomýšlet na Vánoce. Ovšem představa blížících se Vánoc nevyvolává v každém jen libé pocity. Myšlenky na povinnost předvánočního úklidu a shánění dárků dokážou některým hospodyním nahánět doslova hrůzu.

Ke každodennímu shonu přibývá nutnost vymytí všech vitrín, naleštění zašlých koutů a nekonečné pobíhání po obchodech s vymýšlením nejvhodnějších dárků pro široké příbuzenstvo, kamarády, kolegy, známé nebo učitele dětí.

Skutečné Vánoce by ovšem měly patřit ke svátkům klidu, míru a pohody. Dnešní uspěchaný a konzumní život tyto sváteční okamžiky posunul do jiných sfér. Nejde o závod, která z nás bude mít bělejší záclony, více jídla na stole a větší hromadu dárků pod stromem. Žena závodnice do noci leštící lustry, popálená ze zbrklého pečení vánočního cukroví a bojující s nočním balením spousty dárků tak, aby si děti ničeho nevšimly, si akorát na Štědrý den odfoukne, že je vše za ní, vyčerpaně ulehne do postele a marně přemýšlí, jak je možné, že její kolegyně odjela nasávat adventní atmosféru na předvánoční trhy do Vídně. Je třeba přibrzdit. Cestu k pohodovým Vánocům usnadní průběžný úklid, objednávky dárků přes internet a omezení množství napečeného cukroví. Můžete po vzájemné dohodě odbourat i předávání dárků do širší rodiny, v dnešní době si stejně každý koupí to, co potřebuje. A cukroví? Čím méně cukrů a tuků, tím štíhlejší linie vašich nejbližších. Také pavučiny za skříní vám nikdo kontrolovat nebude. Klidně je můžete vymést až v lednu.

Zapomeňte na předvánoční povinnosti, udělejte si pěknou chvíli a vyzkoušejte vánoční kvíz.

 

Reklama
Reklama