Vánoční atmosféra aneb jak se naladit na Vánoce

Vánoční atmosféra aneb jak se naladit na Vánoce

Foto: Shutterstock.com

Aktualizováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Podzim skončil, zima je tu, a spolu s ní celoročně očekáváné Vánoce. Vánoční atmosféra, pečení cukroví, balení dárků, zdobení stromečků, k některým tradicím rodin patří i perfektní vánoční úklid.

Zkrátka všichni chtějí prožít pohodové Vánoce v okruhu svých nejbližších. Co když ale jsou všude vánoční výzdoby, všude hrají vánoční koledy, dokonce i reklamy v televizi jsou upraveny do vánočních motivů, a vy jste se ještě pořád nenaladili na tu správnou vánoční notu? Dáme pár rad, jak na to.

  • Zapalte si doma svíčky s nějakou vůní

Svíčky k vánočním svátkům a k zimě prostě patří. Nemusíte si zapalovat velké svícny, stačí pár malých čajových svíček, rozmístit je po domě a zapálit.

  • Vonné tyčinky

Vonné tyčinky jsou skvělá věc, jak provonět celý dům nějakou lahodnou vůní, po které vás nebude bolet hlava. Pokud se chcete naladit ale do opravdu vánoční atmosféry, doporučuji vonné tyčinky například se skořicí. Dům krásně provoní a hned se vám bude nalaďovat pohodlněji.

  • Udělejte si domácí výzdobu

Na oknech vánoční nálepky, po balkonech a římsách domů blikající světýlka, na dvorcích a zahradách vánoční makety sobů a Santů. Po příchodu do obchodu jsou všude vánoční dekorace, výzdoba, kam se člověk podívá. V některých obchodech dokonce možná potkáte samotného Santu Clause nebo jeho skřítky. Je na čase, abyste si také udělali nějakou tu vánoční výzdobu. Postavit a ozdobit stromeček je sice tradiční aktivita, ale pokud se chcete dobře vánočně naladit, chce to přemýšlet více. Skvělá jsou světýlka ve vánočních barvách, malé dekorační postavičky, svícny. Zkuste kreativněji třeba ozdobit stromeček, rozvěste si světýlka a dejte vašemu obydlí vánoční atmosféru.

  • Zajděte si na vánoční trhy

Ano, vím, že se to v dnešní době zdá poněkud nemožné jít na trhy, pokoukat se po různých dekoracích, nějakém tom dobrém svařáku, a užívat si to zachumlaná v teplém oblečení. Pokud to ale čas a současný stav dovolí, trhy přece jen budou. A pokud budou, nezmeškejte příležitost ochutnat vánoční atmosféru mezi lidmi. Ať už přijdete přes den nebo večer, atmosféra na trzích je vždy klidná a krásná, a navečer je i romantická, vzhledem k rozsvícenému stromečku, který často u trhů bývá.

  • Pusťte si vánoční film

Vánoční filmy jsou nedílnou součástí Vánoc, obzvlášť když se na filmy koukáte s někým blízkým, rodinou či přáteli. Dát si k tomu nějaký ten kousek cukroví, vánočky a teplé kakao s marshmallows, dodává ještě větší potěšení, a na Vánoce se budete těšit jedna radost.

  • Vánoční tradice a zvyky

Vzpomeňte si, co Vás jako malé děti o těchto veselých svátcích naplňovalo vánoční energií. Chodili jste jako malí na rybník bruslit? Zajděte si alespoň na kluziště a užijte si pohodové bruslení. Nebo to bylo pečení a zdobení cukroví? Dejte si s tím práci, pečte cukroví a zdobte ho podle vlastní fantazie za poslechu vánočních koled. Možná to byla i vůně pomerančů a mandarinek, takže hurá do obchodu si nějaké nakoupit. Způsobů, jak se naladit na nejkrásnější čas v roce, je spousta, a je jen na Vás, jestli využijete jednu variantu, nebo všechny. Tak Šťastné a Veselé!

Reklama
Zdroj článku:
Wendy Šprincová
Reklama