Poznat zvíře podle obrázku nemusí být vždy snadné. Otestuje své znalosti v tomto kvízu

Poznat zvíře podle obrázku nemusí být vždy snadné. Otestuje své znalosti v tomto kvízu

Foto: sarayut_sy / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Myslíte si, že poznat zvíře na obrázku je hračka a zvládne to každé malé dítě? To nemusí být tak docela pravda. Vyzkoušejte své znalosti a možná budete překvapení, kolik druhů zvířat ještě neznáte. 

Poznat krávu, psa, kočku, nebo třeba motýla zvládne zajisté každý. Jsou to přece jen jedny z prvních zvířat, které se jako děti učíme poznávat. Velmi známá jsou také exotická zvířata, která potkáváme v českých zoologických zahradách. Kdo by nepoznal žirafu nebo třeba lva?

Potom je tady ale také kategorie zvířat, které mohou už některým lidem dělat lehce problém. Všichni je sice známe, ale jejich identifikace nám může dělat občas potíže. Ne každý člověk dokáže podle obrázku pojmenovat třeba buvola, zubra, kozoroha, emu nebo například rozeznat aligátora a krokodýla. Tuto kategorii zvířat můžeme označit za kategorii pro mírně pokročilé. 

Velkým problémem pro nás také může být rozeznat konkrétní druhy méně známých ptáků, ryb, hmyzu nebo pavouků. Rozeznat všechny jednotlivé druhy těchto živočichů dokáže ale pravděpodobně jen člověk, který se daným oborem do hloubky zabývá. Pro většinu smrtelníků ale nebude jednoduché každé toto zvíře poznat a pojmenovat. 

Potom je tady ale zcela zvláštní kategorie, do které patří zvířata, o kterých jste možná dokonce nikdy neslyšeli. Říká vám něco frček, batynomus velký, tlustohlavec tasmánský nebo třeba dlouhozobka svízelová? Dobře, tato zvířata jsou už přece jen velké chytáky. 

Reklama

Chcete vědět, jak se vyznáte v říši zvířat? Na nic nečekejte, otestujte své znalosti v našem kvízu a zkuste poznat zvířata podle obrázku. Možná se dokonce dozvíte o některém druhu, který byl pro vás doposud neznámý. 

Zvířata jsou nedílnou součástí našich životů a přírody. Poznali jste podle obrázku opravdu každé zvíře, nebo budete muset doplnit své znalosti z říše zvířat? 

Reklama
Zdroj článku:
Autorský text
Reklama