Al Caponeho manželka, Mae Capone, byla starší, vzdělanější a oddaná katolička. Měli spolu jen jedno dítě, příčinou byl možná Al

Al Caponeho manželka, Mae Capone, byla starší, vzdělanější a oddaná katolička. Měli spolu jen jedno dítě, příčinou byl možná Al

Foto: Public domain (neznámý autor), Wikimedia commons

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Mae Capone vzdělaná a oddaná katolička. Svého manžela velmi podporovala a stála při něm i v jeho nejtemnějších chvílích. Z jejich manželství vzešlo pouze jedno dítě a spekuluje se, že za tím mohly stát právě Al Caponeho zdravotní problémy.

Raný život Mae Capone

Mae Capone, rozená Josephine Coughlinová, byla manželkou jednoho z nejznámějších zločinců v americké historii, Alphonse „Scarface“ Caponeho. Zatímco Al Caponeho jméno bylo synonymem pro organizovaný zločin v době prohibice, jeho manželka Mae byla často opomíjena v historii jako jeho tichá partnerka. Nicméně Mae Capone měla v životě velký vliv a hrála významnou roli v životě svého manžela.

Mae Capone se narodila v New Yorku v roce 1897 jako jedno z šesti dětí irských imigrantů. 30. prosince roku 1918 se provdala za Al Caponeho, tehdy pouhého 19letého muže, který se již začal projevovat jako talentovaný zločinec. Kromě rozdílů v etnickém původu byla Mae vzdělanější a věřící, zatímco její manžel byl méně vzdělaný a vyrůstal v drsnější části města. Mae Capone zůstala oddanou katoličkou po celý svůj život. Po svatbě se pár přestěhoval do Chicaga, kde Al Capone postupně stoupal v kriminálním světě a stal se jedním z nejmocnějších mafiánských bosů v zemi.

Rodinný život a smrt manžela

Mae byla známá jako velmi oddaná manželka, která se starala o svého manžela i jejich syna. Údajně se jim tři týdny před svatbou narodil Albert Francis „Sonny“ Capone. Pár už žádné děti poté neměl. Podle některých zdrojů byl Al Capone možnou příčinou jejich neplodnosti, protože byl infikován syfilidou a tato nemoc mohla ovlivnit jeho plodnost. Další zdroje však tvrdí, že byl Al Capone v mladých letech již otcem několika dětí s jinými ženami, takže neplodnost nemusela být jeho vinou.

Když byl Al Capone v roce 1929 uvězněn za porušení zákonů, Mae se stala hlavní osobou, která se starala o rodinu a obchody. Mae byla také známá svým vstřícným a milým chováním vůči lidem, kteří se k ní obraceli o pomoc.

Po Al Caponeho propuštění z vězení v roce 1940, se Mae snažila zajistit, aby její manžel strávil zbytek života v klidu a míru. Nakonec se však ukázalo, že Al Capone trpí syfilidou a jeho zdravotní stav se rapidně zhoršoval. Mae byla jeho opatrovnicí a v roce 1947 byla u jeho lůžka, když Al Capone zemřel na srdeční selhání.

Mae Capone žila po smrti svého manžela ještě dalších 39 let. V roce 1950 napsala knihu „Al Capone: My Story“, ve které popisovala svůj život s Al Caponem a snažila se vyvrátit některé z mýtů o něm.

Reklama

Soudy s vládou ohledně majetku

Nicméně i po smrti Al Caponeho se Mae musela potýkat s důsledky jeho kriminální činnosti. Její majetek byl zabaven vládou kvůli nezaplaceným daním a dlouholetým finančním podvodům, které prováděl Al Capone. Mae se musela soudit s vládou, aby získala zpět část svého majetku a zabránila jeho prodeji na veřejné dražbě.

Mae Capone zemřela v roce 1986 ve věku 89 let. I když její manželství s Al Caponem bylo často problematické, byla to silná a nezlomná žena, která se starala o svou rodinu a snažila se pomoci lidem v nouzi. Její vliv na Al Caponeho a jeho kriminální kariéru se může zdát malý, ale její přítomnost a podpora ho určitě ovlivňovaly.

Reklama
Zdroje článku:
Reklama