Al Capone, jeho city a vztahy. Byl tak trochu normální, alespoň co se týče rodiny?

Al Capone, jeho city a vztahy. Byl tak trochu normální, alespoň co se týče rodiny?

Foto: The Jills/Coldwell Banker Real Estate / Creative commons, CC-BY-SA

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Al Capone byl proslulým zločincem, který zažil největší slávu ve 20. letech 20. století. Za jeho prací stojí nespočet vražd i finančních podvodů. Přesto to byl člověk, který nadevše miloval svou rodinu.

Již od dětství byl nezvladatelný

Al Capone, celým jménem Alphonse Capone, se narodil 17. ledna 1899 v New Yorku. Dětství prožíval se svými osmi sourozenci. Jeho rodiče byli italskými přistěhovalci. Již od dětství byl Al Capone problémový. Naléhavé dopisy rodičům o zlepšení Al Caponova chování nezabíraly. Dvakrát propadl a ve 14 letech opustil školu. Z té byl také jednou vyhozen. A to proto, že brutálně napadl jednu ze svých učitelek.  

Již v době dospívání patřil k chlapeckému pouličnímu gangu. Když mu bylo 21 let, zemřel jeho otec. Po jeho smrti Al Capone cítil zodpovědnost postarat se o svou rodinu. Byl oddaný své matce a toužil po tom, aby zajistil blaho rodiny, ať to stojí cokoliv. Al Capone si šel jasně za svým cílem. Vždy ale delegoval nelegální práci na druhé tak, aby jemu zůstali čisté ruce.

Aby pomohl rodině pracoval v baru mafiána

Jako teenager se oficiálně připojil k manhattonskému gangu Five Points. Živil se, jak se dalo. Dokázal využít svou sílu, a tak pracoval i jako vyhazovač a barman v baru na Coney Island. Asi není žádným překvapením, že tento ostrov patřil mafiánovi. Jeho majitelem byl obávaný muž bojující na druhé straně zákona Frankie Yale.

I přes svůj divoký život se Al Capone dokázal zamilovat. Svou ženu si vzal již ve svých devatenácti letech. S manželkou Mai Coughlinovou strávil celý svůj život. Jeho žena mající irské kořeny mu v roce 1918 porodila syna Alberta Francisca Capone. Tomu se přezdívalo Sonny.

Žena pro něj byla na prvním místě, věrný jí být ale nedokázal

I přesto, že byl Al Capone jedním z nejznámějších a nejobávanějších šéfů organizovaného zločinu v USA, o svou rodinu se řádně staral. Svou ženu miloval, ale nedokázal jí být věrný. Nevěrný jí byl i poté, co se nakazil syfilidou. I kvůli ní se postupně zhoršoval jeho duševní stav. Své ženě však ani přes bolesti svou nákazu a cizoložnictví nikdy nepřiznal.

Milující Mai byla po smrti svého manžela mimo jakékoliv veřejné dění. Prodala sídlo na Floridě a svému manželi zachovala oddanost i po jeho smrti. Čest svého muže dokonce chránila tak moc, že v roce 1964 zažalovala produkční studio kvůli televizní show The Untouchables. V té se mělo objevit několik podobností s nechvalně proslulým životem Al Capona.

Díky potomkům jeho syna rod stále žije

V současnosti je známo pouze několik málo příbuzných, kteří mají s Al Caponem co do činění. Tím, kdo mohl zajistit pokračování rodu, byl jediný syn s přezdívkou Sonny. Protože se za svůj život dokázal oženit hned třikrát, počet potomků byl opravdu veliký. Většina z nich však žije v utajení bez jakéhokoliv zájmu o pozornost. O slovo se ale v roce 2021 přihlásily tři vnučky, které začaly dražit Al Caponův majetek. Mezi těmito ženami byla i Diana Capone.

Krutý Al Capone by za rodinu položil život

Ač byl Al Capone mužem podsvětí, svou matku i manželku miloval nade vše. Po celý svůj život si užíval rodinných oslav a miloval čas strávený se svými blízkými.

Reklama
Reklama