Uprostřed Bermudského trojúhelníku byly zřejmě objeveny obří křišťálové pyramidy

Uprostřed Bermudského trojúhelníku byly zřejmě objeveny obří křišťálové pyramidy

Foto: Public domain (neznámý autor), Wikimedia commons

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Tajemnému území mezi Floridou, Portorikem a Bermudami nikdo neřekne jinak než Bermudský trojúhelník. V tomto místě záhadně zmizelo nejedno letadlo, loď či pasažéři a posádka. Našla se tam ale i jedna křišťálová záhada.

Stojí za zmizením křišťálová pyramida?

V hloubce dvou tisíc metrů byla americkými a francouzskými vědci objevena obří křišťálová pyramida. Ta dosahuje výšky dokonce třikrát vyšší, než je egyptská pyramida v Gíze. Objevena byla v roce 2012. Na základě tohoto i dalších pyramidových objevů spousta lidí považuje právě pyramidy za řešitele tajemných záhad mizejících dopravních prostředků.

To, jak to ve skutečnosti je, ale zatím stále není vyřešeno. K dalšímu nálezu pyramid došlo o čtyři roky později. O nález se v roce 2016 postarali američtí vědci. Postupem let se nalezly další a další pyramidy. Vědce zaráží, že se jedná o prakticky neponičené pyramidy bez jakýchkoliv škrábanců. Pyramidy z materiálu připomínajícího sklo navíc nejsou nijak znečištěny ani přírodou. Neusazují se na nich žádné řasy, mušle ani další podmořský svět.

Fotografie pyramidy z křišťálového skla objevené v Bermudském trojúhelníku
Fotografie pyramidy z křišťálového skla objevené v Bermudském trojúhelníku | Zdroj: AlexFloresXIII / Creative commons, CC-BY-SA

Nikdo stále nezjistil, jak se tyto stavby ve vodě objevily

Někdo tvrdí, že jsou pyramidy strůjcem zmizení lodí i letadel. Existují ale i další domněnky. A sice o tom, kdo tyto stavby vůbec postavil a kde se ve vodě vzaly. Hovoří se o neexistující civilizaci. Může se ale jednat i o výtvor lidí z dávné doby. Mohlo by jít o výsledek činnosti lidí z Atlantidy, kteří měli pyramidy používat jako zásobovací sklad.

Existuje i další varianta. A sice taková, že pyramidy byly postaveny na pevnině. Došlo ale k ničivému zemětřesení, krajina kolem se změnila, a tak byly pyramidy o mnoho stovek let později nalezeny právě pod vodou.

Obyčejný potápěč měl pyramidy nalézt již o mnoho let dříve

Pyramidy nalezené v roce 2012 ale nejsou prvním objevem v této oblasti. K vůbec prvnímu objevení pyramid v oblasti Bermudského trojúhelníku mělo dojít o několik desítek let dříve. A sice doktorem Rayem Brownem z Arizony. Ten se měl během své dovolené potápět s přáteli. Od skupiny se ale oddělil a při návratu nalezl ohromnou konstrukci vystupující ze dna oceánu. Objekt ve tvaru pyramidy měl být viděn především díky slunečním paprskům.

Brown sice kvůli nedostatku kyslíku nedokázal objekt prozkoumat, vytáhl ale část podivuhodného křišťálu. Tomu byla přisouzena schopnost vyrábět a skladovat energii. Pyramidy tak díky svému materiálu i tvaru dokážou akumulovat energii a zároveň být i zesilovačem energetické síly. Kde se vzaly či kdo je vytvořil, ale zůstává záhadou. Stejně jako to, kdo stojí za zmizením lodí, letadel i lidí v této oblasti.

Reklama
Zdroje článku:
Reklama