Starobylé fresky a obrazy zachycují důležité i běžné události. Některé zobrazují předměty na nebi, které jsou velmi podobné UFO

Starobylé fresky a obrazy zachycují důležité i běžné události. Některé zobrazují předměty na nebi, které jsou velmi podobné UFO

Foto: Public domain (neznámý autor), Wikimedia commons

Publikováno:
4 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Nástěnné malby tvořené na vlhké omítce, nebo chcete-li fresky, jsou důležitým historickým dědictvím, které zachycuje obraz tehdejší doby. Země jako Itálie, Čína či Řecko tak mají jasný důkaz o tom, jak to u nich ve starověku mohlo vypadat. A že se na freskách objevovaly různé podivné předměty.

Neidentifikovatelné předměty různých tvarů i barev

Co se dělo v období několik set i tisíc let zpátky je velmi často složité rozluštit. Existují ale nástěnné malby či fresky, ze kterých lze vyčíst ledacos. Třeba díky freskám Raffaela dochovaným ve Vatikánu lze nahlédnout do období starověku.

Velmi často jsou na obrazech vyobrazeny předměty či jevy, nad kterými dnešním smrtelníkům zůstává rozum stát. Věci zcela matoucí naši mysl přitom mohou představovat i nadpozemské předměty. V dnešní době bychom některé z nich dokonce mohli považovat také za UFO.

K obrazům, jejichž malby nápadně připomínají létající talíř, patří třeba titulní tvorba italského malíře Piera della Francesca. Předmět umístěný na pravé straně obrazu bychom bez váhání mohli přiřadit do skupiny předmětů UFO. A to i přesto, že tvorba obrazu je od současnosti vzdálena několik stovek let. Někdo tvrdí, že se jedná o moderní pojetí mraků, někdo se bez jakýchkoliv diskuzí přiklání spíše k létajícímu talíři. Sice asi nikdy nedokážeme zjistit, kde je pravda, faktem ale zůstává, že se nejedná o jediný obraz, který zachycuje objekt nápadně podobný létajícímu talíři.

Kolorovaný dřevotisk Samuela Coccia, Zdroj: Public domain (neznámý autor), Wikimedia commons

Zachovala se ale i další díla, kde se o zjevení UFO může diskutovat

Vzpomeňme třeba na malbu pocházející z 15. století. Jacopo del Sellaio zachytil v té době velmi populární tematiku. Zobrazení Madony se svatým Giovannym doplňuje v pozadí něco velmi zvláštního. A sice objekt ve tvaru disku. Ten však neodpovídá žádným náboženským či uměleckým předlohám. Mohlo se tak jednat o zachycení létajícího talíře?

A co obraz ukřižovaného Ježíše Krista? Je jen náhodou, že se na ruské fresce kolem Kristova podpaží objevují dva podivné předměty? Dílo neznámého autora je dokonce vyobrazuje s paprsky směřujícími k postavě Krista.

Reklama

UFO nebo pouze ozdoby hlavy vznášející se ve vzduchu?

Poznat a osobně se setkat s vesmírnými předměty mohla také jedna z francouzských oblastí. V bazilice města Beaune byly dochovány tapiserie z patnáctého století. Ty zachycují důležité události a milníky v životě samotné Panny Marie. Obrazy důležitých událostí jsou v pozadí doplněny o neidentifikovatelné létající objekty. Ty se na několika freskách shodně ztotožňují a nápadně připomínají podobu dnešního létajícího talíře.

Možné UFO, Zdroj: Public domain (neznámý autor), Wikimedia commons

Náboženské obrazy s UFO tematikou

UFO se nevyhýbalo ani církevním obrazům. Na velkém množství nábožensky orientovaných fresek lze nalézt biblický příběh Ježíše zakončený jeho ukřižováním. Na běžně vypadajících obrazech si lze ale všimnout podivných létajících objektů. Možná se tak potvrzuje teorie, že se smrtelníci s vesmírnými objekty setkali již čtyři tisíce let před naším letopočtem.

Neznámí autoři pomáhají rozluštit minulost

Spousta fresek má neznámého autora. Spousta obrazů byla díky své křehkosti i neúplnosti velmi těžce rozluštěna i zařazena do své doby. I přesto se ale jedná o jeden z nejdokonalejších zdrojů, které představují, jak to v dobách minulých pravděpodobně vypadalo. Starobylé tresky jsou plné zajímavých maleb, které zachycují skutečnost tehdejší doby. Nejedná se tak pouze o roztodivné předměty připomínající neidentifikovatelné létající předměty neboli UFO.

Záhada s nevyjasněným koncem

To, co skutečně umělci na freskách zachytili, se asi nikdy nedozvíme. Spekulovat o tom, zda se jedná o velmi oblíbenou božskou tématiku, nebo naopak vyjádření nadpozemských strojů ale můžeme.

Reklama
Reklama