Nevyhazujte těstoviny, tuhle dobrotu k televizi z nich vykouzlíte za pár minut
Virální trend je tady. Stačí chvilka práce a máte dobrotu nejen k televizi, ale i jako plnohodnotné jídlo. Těstoviny dostávají naprosto nový rozměr. Ten, kdo ne nemá rád, je může v téhle úpravě vzít na milost, nebo si je dokonce zamilovat.
Je to jeden z podařených trendů dnešní doby. Ze starých těstovin chipsy. Pokud vám zbydou vrtulky, roury, fleky, motýlci a jiné těstovinové tvary, zabijete dvě mouchy jednou ranou. Chipsy z těstovin? Zní to bláznivě, ale chutná to skvěle. Rozhodně zdravější variantu brambůrek vytvoříte během pár minut a uspokojení z křoupání bude dokonalé.
Uvařte těstoviny a nalaďte se na překvapení
Jestli zbyly od nějakého jiného jídla, máte vyřešeno. V opačném případě si vezměte těstoviny. Ideálně ploché nebo hodně tvarované, čím více záhybů, tím více křoupání. Měly by být uvařené na skus. Sceďte je a rozložte na čistou utěrku. Nechte je oschnout a ještě utěrkou vysušte. Měly by být úplně suché, aby lépe přijímali sůl, ochucovadla, případně olej.

Ochucení těstovin je zásadní
Budou skvělé jen tak, solené. Ale budou ještě lepší, když použijete kořenící směs, kterou milujete.
Chilli, pepř, sušený česnek, cibule, uzenou papriku, klidně pokapejte trošku citronovou šťávou, kořenícími směsmi. Použít můžete i sýry, skvělý je parmesan.
Někdo je ochucuje jen tak, například vinným octem.
S olejem to nepřehánějte, klidně ho můžete i vynechat.
Bát se nakonec nemusíte ani sladké varianty křupek, skořice, cukr, proč ne?
Čím obalenější budou, tím lépe.
Připravit si můžete i omáčky
Než se za chvíli chipsy připraví, můžete si přichystat i omáčky. Guacamole, cibulovou omáčku z majonézy, pesto nebo hummus.
Chipsy stále odpočívají, tak co s nimi?
Horkovzdušná fritéza i trouba
Ideální je air fryer (horkovzdušná fritéza), kde zhruba na 180 °C je hotovo za 10 – 15 minut. V polovině přípravy protřepejte nebo promíchejte. V obyčejné pečící troubě je postup podobný. Rozložte těstoviny v tenké vrstvě na pečící papír a zhruba na 200 °C nechte propékat asi 15 minut, pak zamíchejte a nechte ještě 5 minut podle potřeby.
Nechte je vychladit?
Dbejte na tento čas, nesnažte se péct k přílišné křupavosti, protože tady funguje malý trik. Těstoviny pořádně zkřupaví až po vychladnutí.
Je to trend, který je praktický, rychlý a je to zdravější varianta mlsání. Nemusíte vyhazovat zbytky, ale v podstatě máte další večeři, navíc nápaditou.
Přidejte si rozmačkané avokádo nebo jinou parádní omáčku a už se o další jídlo nemusíte starat. Pastachipsy jsou rozhodně skvělým nápadem.