Kvíz: Poznáte mobilní telefony z 90. let aneb Jak se psala historie

Kvíz: Poznáte mobilní telefony z 90. let aneb Jak se psala historie

Foto: Lenscap Photography / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Největší rozmach mobilních telefonů u nás začal v 90. letech minulého století. Pokud jste i vy tuto éru zažili, jistě jste měli svého favorita. Pojďme se podívat na největší vlajkové lodi.

Mobilní telefony mají poměrně dlouhou historii, ale jejich největší zvrat nastal až v 90. letech minulého století, kdy byly už natolik kompaktní a zároveň cenově dostupné, že si jejich koupi mohl dovolit i běžný smrtelník. Pojďme se společně podívat na telefony v 90. letech a na přelomu milénia, které chtěl mít doma každý. Prověřit své znalosti můžete i v našem kvízu, který je právě na legendární telefony z devadesátek zaměřený.

Nestárnoucí a legendární Nokia 5110

Mobilní telefon jako z jiného světa, který spolehlivě odolal i těm největším pádům. Oproti jiným modelům finské stáje Nokia nezvládal tolik funkcí, vynikal ale vynikající výdrží baterie a odolností i v těch nejnáročnějších podmínkách. U tohoto modelu bylo navíc možné vyměnit jeho kryt, což jistě ocenil nejeden jeho uživatel. Pokud jste tento telefon někdy v minulosti vlastnili, jistě byste i dnes zvládli poměrně snadno napsat telefonní zprávu nebo spustit tolik oblíbeného hada. Uživatelské prostředí telefonu totiž bylo velmi intuitivní.

Nástupce v podobě Sony Ericssonu R320

Po dlouhou dobu světu mobilních telefonů s přehledem kralovala finská firma Nokia, která s přehledem dokázala produkovat jeden model za druhým a její oblíbenost neustále rostla. Nesmíme však opomenout, že se nejednalo o jedinou značku, z jejíž dílny vyšly kvalitní telefony. Mezi oblíbené telefony z řad manažerů patřit Ericsson R320, který měl minimalistický design a moderní vzhled. Díky WAP kompatibilitě bylo s tímto telefonem dokonce možné brouzdat i po internetu.

Výčet telefonů z 90. let je samozřejmě daleko větší, nesmíme opomenout zmínit Siemens S25, Alcatel One Touch 501 nebo třeba Sony CMD-Z5. Pokud jste tuto dobu zažili, jistě víte, jak přelomové roky to byly. Zdálo se, že pro nás nic není nemožné. Moderní elektronika ze Západu, která nás jedním slovem uchvátila, byla však pro mnohé z nás řadu let nedostupná.

 

Reklama
Zdroje článku:
Reklama