Devadesátá léta byla plodná na světové hity. Poznáte interprety a jejich písně?

Devadesátá léta byla plodná na světové hity. Poznáte interprety a jejich písně?

Foto: MPIX / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Milujete hudbu a myslíte si, že znáte i tu z minulého století? Pak si vyzkoušejte náš kvíz o světových hitech 90. let.

Mariah Carey je známá nejen díky vánočnímu hitu

Zpěvačkou s velkým Z byla v minulém století jednoznačně Mariah Carey. Její písně jako Withou You, All I Want for Christmas Is You nebo Fantasy či Obsessed se pravidelně umisťovaly na předních místech světových hitparád.

Díky náhodě se stala slavnou zpěvačkou

Ještě jako teenagerka Mariah Carey zpívala vokály zpěvačce Brendě Starrové. Naprostou náhodou pak Mariah předala svou hudební nahrávku manažerovi Columbia Music. Ten z ní byl natolik unesen, že s ní studio ihned navázalo spolupráci. Její kariéra se rozjela v roce 1990. Právě tehdy vydala své první album Mariah Carey, jehož úspěch na sebe nenechal dlouho čekat. Fanoušci doslova šíleli. A tak během dalších čtyř let dokázala vydat hned tři alba. A sice Emotions. Music Box a Merry Christmas.

Psychické problémy její úspěch zastavily

Mariah Carey měla v 90. letech slibně rozjetou kariéru. Velký tlak, neustálé vystupování a světová popularita si ale vybraly svou daň. Od roku 2000 Maria trpěla zdravotními problémy. Dokázala se sice vrátit. Nikdy už to ale nebylo jako dříve. I přesto je práce Mariah Carey ověnčená úspěchy. Hned 5krát získala Grammy, 1krát vyhrála MTV Europe Music a 3krát Billboard Music Awards.

 

Reklama
Zdroj článku:
Reklama