Kvíz, který otestuje vaše znalosti o světových vlajkách

Kvíz, který otestuje vaše znalosti o světových vlajkách

Foto: Efasein / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Vlajky největších států světa pozná pravděpodobně velké množství lidí. Potom jsou tady ale státy menší a jejich vlajka nemusí být zdaleka známá každému. Jak jste na tom právě vy? 

Znalost vlajek, alespoň těch největších států světa, dnes již patří mezi základy všeobecného přehledu a znát by je měl každý. Je ale také mnoho lidí, kteří mají vlajky jako koníček a znají téměř celý svět. Vlajkami, jejich historií a symbolikou se zabývá vexilologie, která je v posledních letech stále oblíbenější. A není se čemu divit. Díky této vědě se můžeme dovědět mnoho zajímavých informací o vzniku a významu vlajek. Nikdy vás nenapadlo zabývat se hlouběji tímto tématem? To je velká škoda. Byli byste překvapení, kolik zajímavých příběhů se za vlajkami ukrývá. 

Některé vlajky jsou velmi jednoduché a založené pouze na barevných polích. I tyto barvy a jejich rozložení ale nesou hlubší poselství. Mezi ty se řadí například naše milovaná matička Česká republika, ale také Německo, Čad nebo například Polsko. Věděli jste, že barvy na vlajce České republiky mají symbolizovat čistotu (bílá), krev prolitou vlastenci (červená) a nebe (modrá)?

Na jiných vlajkách můžeme vidět také symboly, které charakterizují danou zemi. Zde za zmínku zajisté stojí Kypr, Turecko, Izrael, Kanada nebo Barbados. Symbol na izraelské vlajce mluví za vše. Na vlajce můžeme vidět židovskou (Davidovu) hvězdu, která je symbolem Židů, původních obyvatel Izraele. 

Ve škole jste se zajisté o světových vlajkách učili. O některých jste se mohli dovědět z dokumentů, cestopisných článků, anebo je můžete dokonce poznat na svých cestách po světe. Kolik si jich ale opravdu pamatujete? Pojďte si své znalosti otestovat v našem kvízu. Během chvíle zjistíte, jak na tom opravdu jste. 

Kvíz máte za sebou. Jak se vám dařilo? Pokud jste ho zvládli na jedničkou, smekáme před vámi klobouk. Pokud se vám příliš nedařilo, není třeba truchlit. Můžete oprášit učebnici zeměpisu a své znalosti opět zdokonalit. 

Reklama
Zdroj článku:
Autorský text
Reklama