Jaké společné vlastnosti mají muži a ženy, když jde o krásu?

Jaké společné vlastnosti mají muži a ženy, když jde o krásu?

Foto: Shutterstock.com

Aktualizováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Ať jste muž nebo žena, vezměte si tužku a začněte si dělat poznámky o kráse. Bez rozdílu!

Oči

Ideálně by měli oční krém používat ženy i muži. Na opuchlá oční víčka jsou určené krémy s kovovým roll-onem, které pomáhají ke splasknutí ochlazením pokožky, a tím stažením cév. Stejný efekt však můžete získat pouhým uložením jakéhokoli očního krému v ledničce. Nejjednodušším řešením je obyčejná kostka ledu, kterou opuchlá víčka a váčky pod očima potíráte.

Rty

Používejte pravidelně jemný peeling na rty, pokud ho nemáte, jemně si rty masírujte zubním kartáčkem. Nepodceňujte sílu výživného balzámu, po staru zvaného jeleního loje. Je to nejuniverzálnější produkt, který můžete nosit stále u sebe, a použít ho také na nehtovou kůžičku a suché lokty.

Obličej

Nedotýkejte se obličeje, pokud nemusíte, a nejenom v době koronaviru. Kdykoli to uděláte, zanecháte na něm choroboplodné zárodky, které podpoří vznik akné.

Reklama

Pokožka

UV filtry v kosmetických přípravcích jsou nejlepším nástrojem proti stárnutí kůže. Je třeba je používat každý den, i když si myslíte, že nesvítí slunce.

Nejlepší ochranou proti mastné pokožce jsou paradoxně obličejové oleje. Hroznový olej je lehký a plný antioxidantů, takže je ideální pro hydrataci před slunečním zářením. Čajovníkový olej dokáže bojovat proti bakteriím a zánětu. Některé oleje dokonce účinkují proti akné. Neužívejte antioxidanty pouze z vnějšku, ale také vnitřně, jezte sezónní ovoce a zeleninu.

„Bez ohledu na to, jak dobře se oblékáte a jaký máte účes, pokud máte pleť matnou, vysušenou a flekatou, nikdy nebudete mít ten správný šmrnc,“ říká Jeffrey Dover, MD klinický dermatolog na Yale School of Medicine.

Vlasy

Používejte kondicionér, který pomáhá vyplňovat otvory ve vlasové kutikule a zabraňuje poškození vlasu. Možná jste slyšeli, že muži kondicionér nepotřebují, ale pokud máte delší vlasy, určitě mu dejte šanci. Dodá vlasům zpět vlhkost, kterou jste šamponem smyli.

Obočí

Vyzkoušejte vosk na obočí. Dámy by neměly být jediné, které si upravují obočí. Pokud chtějí i muži vylepšit rysy obličeje, úpravou do přirozeného tvaru obočí tomu přispějí, především mezi očima. Ženy volí romantičtější tvar a linii obočí. Chcete-li skutečně dokonalý tvar, navštivte odborníka na voskování.

Vrásky

Kromě udržení hydratace pokožky vám strava pomůže minimalizovat vrásky. Vodnaté ovoce a zelenina pomáhají udržovat pokožku napnutou a mladistvou. Přidejte do jídelníčku meloun, rajčata, okurky, citrony a zelí. Obsahuje vitamín C a A, detoxikuje krev a vláknina zase pomáhá vylučovat z těla toxiny.

Zuby

Vybělte si zuby!

Váš úsměv je jednou z prvních věcí, které si na vás lidé všimnou. Zdravé, bílé zuby nejenže vypadají hezky, ale také vám ušetří čas a peníze v zubní ordinaci. Čištění a každodenní používání mezizubního kartáčku, zubní nitě a ústní vody snižuje riziko onemocnění dásní, krvácení a infekce, které mohou způsobit vážné problémy. Pokud kouříte nebo pijete hodně kávy, poraďte se se svým zubním lékařem o možnostech bělení.

Reklama
Zdroj článku:
uslifestylemagazine.com
Reklama