Jak mít šťastné a spokojené manželství? Stačí odhalit 4 tajemství

Jak mít šťastné a spokojené manželství? Stačí odhalit 4 tajemství

Foto: Shutterstock.com

Aktualizováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Psychologové a experti na vztahy označují důvěru a odhodlání za dva nejcennější faktory spokojeného manželství. Manželství je nelehká cesta spojená s prací na vztahu. Pokud je však základ vztahu silný, lze si udržet šťastný a zdravý celoživotní vztah.

Podle odborníků na vztahy existují čtyři tajemství šťastného manželství:

1) Buďte vždy laskaví

  • Jakmile vám při hádce vyletí zraňující slova, nikdy je nelze vzít zpět. Váš partner možná přijme vaši omluvu, ale nezapomene na slova, která jste mu řekli, ani na to, jak se potom cítil. Drsná slova mohou nakonec zničit vaše pouto. Pokud se rozhoří hádka, odejděte a dejte si šanci vychladnout.
  • Procvičujte laskavost každý den. Říkejte svému partnerovi komplimenty, překvapte ho snídaní v posteli nebo mu pomozte doma s úklidem.
  • Dejte partnerovi vědět, že si ho vážíte.

2) Naslouchejte

  • Naslouchejte. Pomozte svému manželovi vyjádřit své pocity. Vciťte se do něj. Projevte mu podporu. Neřešte daný problém, ani jej neopravujte. Většina z nás chce být jen vyslyšena.
  • Pokud se váš partner potřebuje po dlouhém stresujícím dni vyventilovat, nechte jej. Věnujte pozornost tomu, co říká, a projevte svůj zájem. Pokud s ním v něčem nesouhlasíte, nechte ho vysvětlit své pocity a pozorně poslouchejte. Sdělte mu, že si vážíte jeho názoru a že ho opravdu vnímáte.

3) Naučte se dělat kompromisy

Kompromis je velkou součástí vztahu, zejména manželství. Pokud nemáte stejný náhled na věc, hledejte řešení, které bude vyhovovat vám oběma. Díky ochotě ke kompromisu bude váš vztah jen silnější. Ukazuje to, že jste oba ochotni se "obětovat" a vyjednávat, abyste druhému udělali radost, a když vznikne problém, navzájem se respektujete natolik, abyste otevřeně komunikovali a řešili ho.

4) Nezapomeňte se smát

  • Manželství může být stresující. Je ale důležité pamatovat na to, co vás dva dalo na začátku dohromady. Nepřestávejte dělat všechny ty zábavné věci, které jste dělali, když jste spolu chodili!
  • Udělejte si čas na společnou chvilku, malé rande.
  • Podnikněte společně výlety.
  • Přitulte se k sobě na gauči u sledování filmu nebo se jen držte za ruku. Udržování zábavného přístupu k vašemu vztahu je jedním z nejlepších tajemství šťastného manželství.
Reklama
Zdroj článku:
davidwolfe.com
Reklama