Cítíte se přetížení, přehlceni informacemi a přemírou zodpovědnosti? Návod na uvolnění a upuštění tlaku v nás

Cítíte se přetížení, přehlceni informacemi a přemírou zodpovědnosti? Návod na uvolnění a upuštění tlaku v nás

Foto: Cast Of Thousands/ Shutterstock

Aktualizováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

V dnešní moderní době lidi válcuje množství informací a dostupných možností. Tento příval informací může vést k zmatku, nejistotě a pocitu chaosu. Břemeno zodpovědnosti, které mnozí lidé nesou, neustále narůstá a je stále těžší.

Každý má příliš mnoho práce a nedostatek času nebo prostředků na to, aby ji stíhal. Podle autorky knihy Tajná řeč vašeho těla Inny Segalové tlak, který nutí lidi snažit se dělat příliš mnoho věcí, může způsobit pocit přetížení a vést ke stresu, únavě a vyčerpání.

Tlak přetavený v nemoc

Po fyzické stránce může pocit přetížení způsobit bolest zad, problémy s hrudí, bolesti hlavy, problémy s plecemi a kotníky, Alzheimerovu nemoc, ztráty vědomí, rýmu, hluchotu, zelený zákal, nervové zhroucení, rakovinu prostaty, záchvaty, senilitu, mrtvici a vředy.

Jak se zbavit pocitu přetížení

Položte si dlaně na tu část těla, kde pociťujete přetížení nejintenzivněji. Několikrát se do této části nadechněte, čímž umožníte všem emocím vyjít jednoduše na povrch. Uvolněte dlaně.

Řekněte: „Vnitřní léčivá inteligence, projdi, prosím, pomocí oranžovočerveného plamene přes celý můj systém, zbav mě všech pocitů stresu, únavy a přetížení. Pomoz mi, prosím, zbavit se všech těžkých břemen, která nesu, a umožni mi vidět lehčí a vyváženější stránku života. Pomoz mi přeměnit chaos na pořádek, nejistotu na sebedůvěru a zmatek na pořádek. Pomoz mi najít v mém životě vyváženost, abych dokázal pochopit a těšit se z každé příležitosti na svojí cestě životem. Děkuji.“

Několikrát opakujte slovo „VYČITIT“, dokud nepocítíte úlevu.

Pozorujte, jak se oranžovočervené paprsky světla pohybují vaším tělem, myslí, emocemi a energetickým polem a začínají čistit a odstraňovat všechny negativní myšlenky, slova, pocity přetížení, vzpomínky a podoby zmatku a chaosu.

Jak si přivolat pocit uvolnění

Pro celkové uvolnění těla i duše vyzkoušejte následující cvičení:

Uvědomte si, jaký máte v těle pocit. Opět několikrát opakujte slovo „VYČITIT“. Zkuste pomalu a zhluboka dýchat a umožnit každé části vašeho těla, v níž se udržuje stres, změknout, uvolnit se a zbavit se ho. Dovolte si vzít volno, relaxovat a odpočívat.

Reklama
Zdroj článku:
Autorský text
Reklama