Amazon vstupuje na trh se službou doručování léků

Amazon vstupuje na trh se službou doručování léků

Foto: Steve Heap / Shutterstock

Aktualizováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Amazon je nejhodnotnější firmou světa. Ale tím to rozhodně nekončí. Amazon se rozhodl vstoupit na trh s doručováním léků. Jde o revoluční službu s řadou vychytávek, která zažívá premiéru v USA.

Služba Amazon Pharmacy

Jde o novinku úzce spojenou se zdravotnictvím. Amazon představil službu Pharmacy, která nabízí možnost doručování léků na předpis domů. Zákazníci se mohou do nového obchodu zaregistrovat vytvořením nového Pharmacy profilu. Do profilu si mohou přidat informace jako své zdravotním pojištění, informace o svých zdravotních problémech nebo alergiích. Amazon bude doručovat léky, jako jsou například inzulín, metformin pro kontrolu hladiny cukru v krvi a mnoho dalších.  

Výhody pro zákazníky s Amazon prémiovým účtem

Jak je pro Amazon obvyklé, členové s prémiových účtem (Prime) získají oproti běžným zákazníkům řadu výhod. Mezi tyto výhody patří bezplatné dvoudenní doručení objednávek a slevy na léky. Amazon tvrdí, že členové Prime budou moci ušetřit až 80 procent na generických lécích a 40 procent na různých značkových lécích. Členové Prime mohou také ušetřit na osobně zakoupených lécích ve více než 50 000 lékárnách v USA, včetně společností Rite Aid, CVS, Walmart a Walgreens. Služba bude prozatím dostupná ve 45 státech. Chybět bude například na Havaji, v Kentucky, či Minnesotě. To se má ovšem v budoucnu změnit a Amazon plánuje expanzi i zde. 

Reklama
Zdroj článku:
theverge.com
Reklama