Zavzpomínejte v našem kvízu na hity 70. let. Zvládnete správně všech 10 otázek, jako opravdoví mistři?

Zavzpomínejte v našem kvízu na hity 70. let. Zvládnete správně všech 10 otázek, jako opravdoví mistři?

Foto: Pavel Gwužď / Nextfoto

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

70. léta se v Československu nevyznačovala pouze podepisováním Charty 77, ale také vydáváním kvalitních českých hitů, které dokázaly roztančit nejednoho mladého člověka. Pamatujete si ještě na tyto písně?

Kariéru začal jako divadelní herec v Mostě

Jedním z aktivních hudebníků nejen 70. let minulého století byl popový zpěvák a také herec Václav Neckář. Rozený Pražák se narodil v roce 1943. Svou kariéru začal v roce 1962 v mosteckém Divadle pracujících. Následně se přesunul do několika dalších divadel.

Ve skupině Bacily vystupoval se svým bratrem Janem

Od roku 1968 se aktivně věnoval své hudební kariéře. Po boku Marty Kubišové a Heleny Vondráčkové byl součástí skupiny Golden Kids. Mezi jeho největší hity patří skladby Ša-la-la-la-li, Stín katedrál, Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě nebo Čaroděj dobroděj. Během své kariéry působil také v další hudební ve skupině Bacily. V té se setkal se svým bratrem Janem. Kapela Bacily vydala například desky Mýdlový princ nebo Atlantida 99.

Jako herec působil nejenom v divadle, ale také ve filmu

Václav Neckář byl kromě úspěšného a oblíbeného zpěváka také filmovým a pohádkovým hercem desítek rolí. Lidé si jej asi nejvíce pamatují z filmů Ostře sledované vlaky, Šíleně smutná princezna, Páni kluci, Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách nebo z filmu Skřivánci na niti.

 

Reklama
Zdroj článku:
Reklama