"Lidé, pečte!" Radí vám vrcholoví manažeři a stratégové

"Lidé, pečte!" Radí vám vrcholoví manažeři a stratégové

Foto: Shutterstock

Aktualizováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Pečení je forma terapie a pomáhá zmírnit depresi a úzkost. Je to prospěšný způsob, jak si zlepšit náladu. V kombinaci másla, mouky, vajec a cukru je cukrářská magie. Nic nevypadá a nevoní tak úžasně jako právě z trouby vytažený koláč, potvrzuje magazín Healthygeorge.

Když pečete, ani si neuvědomujete, jak rychle se z práce stane zábava. Co všechno vám může pečení vlastně přinést a jak „léčí“?

1. Je jako meditace

Nemůžete péct polovičatě. Pečení je něco, co pohltí celou vaši pozornost. Pravidelné pečení má na mozek meditativní účinek. Něco tak nudného jako přidávání másla a cukru, šlehání vajec, lití těsta a vrstvení čehosi vytváří v naší mysli pozitivní myšlenky a zahání procesy negativního myšlení. A když si k tomu pustíte hudbu, tak spojíte dva účinky dohromady. Ty teprve uklidňují!

2. Podněcuje smysly

Jemnost mouky, hnětení těsta, vrčení mixéru a sladká vůně podněcuje vaše ospalé smysly a vede k produkci příjemných endorfinů. Řada duševně pracujících, vysoce postavených manažerů, finančních ředitelů, obchodních stratégů a dalších tvrdí, že si po náročném dni v práci odpočinou a zapomenou na starosti právě u vaření a pečení.

3. Dává lásku

Reklama

Pečení, stejně jako jakékoli vaření nebo příprava jídla, pomáhá vyživovat naše „hladovějící duše“. Chcete-li získat z tohoto procesu co nejvíce výhod, vynaložte veškeré úsilí a plně si práci uvědomujte. Do pečených dobrot přeci naléváte směs zdravých ingrediencí a lásku k jídlu.

4. Zvyšuje kreativitu

Psychologové tvrdí, že existuje silné spojení mezi tvůrčím projevem a duševní pohodou. Můžete se tedy pokusit vylepšit recept z kuchařky nebo z internetu. Svoje výtvory můžete na závěr barevně vyladit, naaranžovat a vyfotit. A buď je sdílet, nebo se jimi kochat sami. Jistá pekařka našla zalíbení v tom, že na fotku sladila své oblečení s dortovým stojanem a lakem na nehty. Z celého procesu i výsledku měla nepopsatelnou radost.

5. Násobí radost

Jednou z nejlepších věcí na pečení je, že se o své výtvory můžete podělit a udělat radost ostatním. Radost plodí radost. Je to win-win. Pošlete svůj vymazlený čokoládový dort sousedovi, který se má pod psa. Vsadíme se, že jen pohled na vaši čerstvě upečenou dobrotu mu pomůže se uzdravit.

Až se příště budete cítit naštvaní, podráždění, úzkostní, depresivní, tak zkuste něco upéct! 

Reklama
Zdroj článku:
healthygeorge.com
Reklama