Švýcarský zázrak: Z nebe se sypaly čokoládové vločky

Švýcarský zázrak: Z nebe se sypaly čokoládové vločky

Foto: ExpediTom / Shutterstock

Aktualizováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Pro obyvatele švýcarského Oltenu to byl skutečně čokoládový zázrak. Silný vítr roznesl kakaový prach po okolí továrny Lindt & Spruengli.

Obyvatelé města Olten ve Švýcarsku, které leží mezi Curychem a Basilejí, našli vloni v létě podle agentury Associated Press (AP) své město lehce poprášené jemným kakaovým práškem, který pocházel z nedaleké továrny Lindt & Spruengli.

Lindt & Sprüngli je švýcarská firma zabývající se výrobou kvalitní čokolády. Název společnosti je obecně zkracován na Lindt. Je známá hlavně díky Rudolphu Lindtovi, který vytvořil první mléčnou čokoládu, která dodnes tvoří hlavní výrobní artikl společnosti. Dále také vyrábí takzvaného Zlatého zajíčka, který je nejprodávanějším velikonočním produktem v Evropě. (wikipedie.org)

Společnost Lindt & Spruengli agentuře AP potvrdila, že padající vločky byly výsledkem poruchy chladicího ventilačního systému, který chrlil kakaovou drť díky silným poryvům větru po celém městě.

„Čokoládové vločky jsou v skutečnosti drcené kakaové boby, které tvoří základ pro výrobu čokolády."

Vše uklidíme

Kakaový prášek sice není tak chutný jako pralinky, ale představa čokolády v jakékoli formě pokrývající část města v podobně tenké vrstvě jako je na tiramisu, zní jako splněný sen. Tedy pokud vše nemusíte uklízet…

AP uvedla, že okolí výrobny a jedno auto byly lehce poprášené. Společnost Lindt se nabídla, že uhradí veškeré náklady na úklid, „ale nabídka zatím nebyla využita.“

Fotografie automobilu a dalších objektů, které dostaly čokoládový kabát, sdílely místní zpravodajské zdroje a sociální média.

Reklama
https://twitter.com/mmmendieta/status/1296005949312970752?s=20

Lindt a Sprüngli uvedli, že čokoláda je neškodná jak pro lidi, tak pro životní prostředí.

Čokoholikův sen

Lidé na zprávy samozřejmě reagují pozitivně, protože komu by se nelíbila představa o životě v říši čokoládového sněhu?

"Čokoládové vločky padající z nebe, sny se stávají skutečností," napsal jeden uživatel Twitteru. 

Někteří komentovali myšlenku, že se čokoládový sníh objevil právě během tak bouřlivého roku takto: „Kdo měl 'čokoládový sníh' na své kartě v bingu pro rok 2020?"

Jiní byli kreativní, jako například jeden veselý uživatel, co přepsal text písně „Candyman“,

https://twitter.com/DavidSmilerXII/status/1296026215795396608?s=20

zatímco někteří se zjevně plánovali přestěhovat do Oltenu co nejdříve. 

"Páni, tohle je jako film z Hallmarku." 

Přijeďte na (čoko)sníh

Švýcarská ambasáda v Británii později zvala návštěvníky do země helvétského kříže takto:

„Bohužel vám nemůžeme slíbit, že se to přihodí, až k nám přijedete na návštěvu, ale tento týden sněží ve Švýcarsku čokoláda!

https://twitter.com/SwissEmbassyUK/status/1295739689660567552?s=20

Naštěstí (nebo snad bohužel) byl podle agentury AP problém ventilačního systému v továrně brzy vyřešen. Je tedy smutné, že při příští cestě do Švýcarska pravděpodobně neokusíte poletující pochoutku.

Reklama
Reklama