Kvíz: Určíte správně město Česka na slepé mapě? Všechno správně neurčí skoro nikdo

Kvíz: Určíte správně město Česka na slepé mapě? Všechno správně neurčí skoro nikdo

Foto: Yasonya / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Česká republika se může pyšnit nespočtem krásných a historických měst s bohatou kulturou. Pojďme se společně podívat na ty, které podle nás rozhodně stojí za to navštívit!

Města v České republice se sice nemohou pyšnit výškovými budovami až do nebes, nelákají turisty na antické památky či pobyt u blankytného moře, přesto se opakovaně řadí na předních příčkách v hodnocení o nejkrásnější města Evropy. To mimo jiné dokazuje i fakt, že řada z nich je v současné době na seznamu UNESCO, jiné jsou zase odkazem na průmyslovou éru nebo oplývají zajímavou architekturou a jsou spjaty s bohatou historií. A samozřejmě nesmíme zapomenout na lázeňská města, která jsou každoročně zaplavena tisíci turistů. Pojďme si společně představit alespoň některá z nich, které byste neměli na toulkách po Česku minout. Vyzkoušet si ale můžete i kvíz zaměřený na naše města, který prověří vaše znalosti.

Český Krumlov nabízí bohatou scenérii i historický ráz města

Pojďme alespoň na chvíli opomenout naše hlavní město a zamířit svou pozornost více na jih. Český Krumlov leží v Jihočeském kraji, přibližně 20 minut od Českých Budějovic. Už jeho samotná poloha mezi meandry Vltavy je více než působivá. Určitě si vás ale podmaní i nádherným zámkem s rozhlehlými zahradami či historickým městem.

Litomyšl s nádherným renesančním zámkem

Malé, přesto malebné město Litomyšl se nachází v Pardubickém kraji a v zámeckém areálu můžete obdivovat renesanční expozice interiérů, pivovar, panský dům nebo třeba jízdárnu s konírnou.

Telč

Telč je od roku 1992 na seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Svou pozornost si získá nejenom svým historickým centrem, ale i rybníky obklopující město.

Výčet zajímavých českých měst s bohatou historií, kulturou nebo architekturou je skutečně široký. Které město toužíte navštívit vy?

 

Reklama
Zdroje článku:
Reklama