Zvládli byste tyto otázky ze státních maturit z matematiky? Otestujte se

Zvládli byste tyto otázky ze státních maturit z matematiky? Otestujte se

Foto: Triff / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Maturita z matematiky je pro některé žáky přímo noční můrou, a proto má také možná tak nízkou úspěšnost, když přijde na věc. Že si myslíte, že je lehká? Zkuste tyto příklady a uvidíte sami!

Matematika, to pro většinu z nás není žádný med a věříme, že velká většina z vás by ji ze svého života nejraději vymazala než se znovu učit na maturitu z ní. Dnes jsme si pro vás připravili typické příklady, které se u takové běžné maturity z matematiky objevují. Není jich mnoho, ale věříme, že i tak prověří všechny vaše schopnosti, smysly a váš mozek dostane opravdu hodně zabrat. Třeba si i vzpomenete na ta léta, kdy jste se s ní chtě nechtě museli zabývat ve škole a lámat si s ní hlavu.

Tyto příklady budou zaměřené nejenom na běžné počítání a rovnice a nerovnice, které se zajisté každý při slově matematika představí. Budou to také příklady, které budou na přemýšlení, a počty vám příliš nepomohou. Navíc je u maturity z matematiky taková zvláštnost, o které se moc nemluví. Touto zvláštností jsou také příklady v angličtině, které tak ověří nejen vaši pozornost a bystrou mysl, ale i vaše jazykové dovednosti a schopnost se zorientovat v textu, který není asi většinou zrovna napsán v naší mateřštině.

Dost už ale bylo povídání. Matematika se totiž neučí teoreticky, ale prakticky, a proto se již pojďme podívat na to, o čem že se tu celou dobu bavíme.

Reklama
Zdroj článku:
Autorský text
Reklama