Speciální vydání velkého hospodského kvízu: Ověřte si vaše všeobecné znalosti pomocí těchto 15 otázek, zvládnete je všechny?

Speciální vydání velkého hospodského kvízu: Ověřte si vaše všeobecné znalosti pomocí těchto 15 otázek, zvládnete je všechny?

Foto: View Apart/ Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Internet se různými tematickými kvízy jenom hemží. Témat je nepřeberné množství a každý si dle libosti vybere. Je libo kvíz ze zeměpisu, politiky, fauny, flóry, lékařství, filmové tvorby? Ale dejme si ruku na srdce, kdo se pustí do testu z astronomie, když o ní prakticky nic neví. Každý zvolí okruh otázek jemu nejbližší. Je pochopitelné, že zanícený houbař se bude radovat z výsledků kvízu houbařského a sportovní nadšenec zaboduje v hokejovém kvízu.

Hospodský kvíz z mnoha znalostních oborů prověří všeobecný přehled soutěžních družstev

Ovšem takový multitematický kvíz je trochu „jiné kafe“. Pokud nemáte opravdu vynikající všeobecný přehled, bude těžké se probojovat k výtečnému hodnocení. Na druhou stranu vám může být útěchou, že většina jednotlivců je na tom obdobně. Mezi takové oblíbené mnohotematické kvízy patří i kvízy hospodské, které do našich končin doputovaly z Velké Británie. Je pravda, že i hospodské kvízy mohou obsahovat otázky pouze z jedné oblasti, ale mnohem zábavnější a vyhledávanější jsou typy kvízů, kde se okruhy střídají. Klání v hospodských kvízech probíhá buď přímo v hospodě, nebo na společenských akcích, kterých se účastní větší množství hostů. Ti se rozdělí do družstev, takže v rámci družstva jsou díky rozdílnosti znalostí jednotlivců pokryty nejrůznější vědomostní oblasti. A nemyslete si, že když se jedná o kvíz hospodský, že otázky jsou nějak snadné.

Na které akce zařadit hospodský kvíz

Narozeninová párty, silvestrovská oslava nebo firemní event. Na všechny tyto společenské akce je skvělým tahem zařadit do úvodní části hospodský kvíz. Kvíz nejen prověří znalosti soutěžních týmů, ale také zajistí zábavné zahájení večera a hlavně uvolní atmosféru. Ani pro ostýchavější jedince není posléze nijak obtížné připojit se do volné zábavy.

Hospodským kvízem si můžete spestřit třeba narozeninovou party
Hospodským kvízem si můžete spestřit třeba narozeninovou párty | Zdroj: OPOLJA/ Shutterstock

A jak byste se s hospodským kvízem poprali vy?

Vyzkoušejte v dnešním vydání VELKÉHO HOSPODSKÉHO KVÍZU.

 

Reklama
Reklama