Kvíz: Zjistěte, jak jste na tom se znalostí českých hitů 90. let minulého století

Kvíz: Zjistěte, jak jste na tom se znalostí českých hitů 90. let minulého století

Foto: Pavel Gwužď / Nextfoto

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Melancholické skladby i diskotékové hity 90. let si občas brouká každý z nás. Jak moc si ještě pamatujete písně, které vznikly před 30 lety? Náš kvíz vám ukáže, jak jste na tom se znalostí písní 90. let.

Lenka Filipová svůj talent zdědila po rodičích

Lenka Filipová je českou zpěvačkou, která je při svých vystoupeních pověstná také hrou na kytaru. V současné době stále vystupující zpěvačka začala svou pěveckou kariéru již v období 70. let minulého století. Svůj talent pravděpodobně zdědila po obou svých rodičích. Otec byl vystudovaným divadelní herec, matka se věnovala hře na kytaru a výuce hudební výchovy. Hrát na kytaru se tak Lenka, po vzoru své maminky, začala učit již jako dítě. Následně právě tento obor vystudovala na konzervatoři.

Díky svému talentu mohla s kytarou cestovat po světě

Protože byla velmi zdatnou kytaristkou, účastnila se hned několika zahraničních zájezdů a turné. Na začátku své kariéry se snažila zhudebnit některou poezii Vítězslava Nezvala. Účinkovala také v divadle Semafor. Byla i součástí koncertů Karla Gotta či Orchestru Karla Vágnera.

Také její dcera je úspěšnou hudebnicí

Mezi její nejznámější písně minulého století patří skladby jako Prý se tomu říká láska, Zamilovaná, Mosty nebo Až budem to mít. Za svou kariéru vydala hned 10 CD a 9 gramofonových desek. Její dcerou je úspěšná zpěvačka zpívající především v angličtině Lenny.

 

Reklama
Zdroj článku:
Reklama