Znáte dobře české hity 70. let? Ověřte si své znalosti v našem kvízu

Znáte dobře české hity 70. let? Ověřte si své znalosti v našem kvízu

Foto: Pavel Gwužď / Nextfoto

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Hity 70. let si i v dnešní době brouká spousta lidí. Aby také ne, když jsou často pouštěny nejen v rádiích. Jak jste na tom se znalostí songů z této doby? Zjistěte to v našem kvízu.

Vydala skladby jako Řeka lásky nebo Lásko

Zpěvačkou nejenom doby 70. let ale i následujících desetiletí je Marie Rottrová. Narodila se v roce 1941 v Ostravě a byla dvakrát vdaná. Dohromady za svůj život porodila tři syny. Za svou kariéru nazpívala desítky písní. Například Lásko, Řekni, kde ty kytky jsou, Řeka lásky, Měli jsme se potkat dřív nebo Klíč pro štěstí.

Její kariéra začala díky účasti v talentové soutěži

Marie Božena Rottrová svůj talent zdědila po rodičích. Otec byl varhaníkem a matka zpěvačkou. I přesto, že nemá žádné hudební vzdělání, odmala se učila hrát na klavír. Jejím prvním televizním vystoupením v Československé televizi byla píseň Rozmarné stvoření. Toto její vystoupení bylo zapříčiněno její účastí na soutěži hudebních talentů v Ostravě.

Spolupracovala s největšími umělci té doby

I přesto, že měla nabídku spolupracovat s Karlem Gottem, ze své rodné Ostravy se dlouhá léta nechtěla přesunout. V roce 1968 došlo k vydání její první gramofonové desky. Kromě sólových písní nahrála také nejeden duet. Například S tím bláznem si nic nezačínej, který nazpívala s Pavlem Bobkem. S Karlem Gottem nazpívali píseň Najednou a s hercem Jiřím Bartoškou vytvořili skladbu Klíč pro štěstí.

 

Reklama
Zdroj článku:
Reklama