Učitelka v mateřské škole: Odsouzena k trestu smrti

Učitelka v mateřské škole: Odsouzena k trestu smrti

Foto: Paha_L / Depositphotos

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Obrovský šok a peklo na zemi zažili rodiče dětí z mateřské školy Mengmeng v provincii Henan ve střední Číně, ve které řádila čtyřicetiletá učitelka. Činy Wang Yun si vyžádaly hospitalizaci 25 dětí, z nichž jedno zemřelo.

Otrava ovesnou kaší

Čtyřicetiletá učitelka Wang Yun spáchala v mateřské škole Mengmeng v provincii Henan ve střední Číně odporný čin, nad kterým zůstává rozum stát. Tento hrůzný čin zamával nejen s místními vyšetřovateli, ale s celým světem. Místo toho, aby své žáky učila a starala se o ně s láskou, rozhodla se je otrávit ovesnou kaší.

V březnu 2019 si zakoupila dusičnan sodný, což je vysoce toxická látka, která se nachází nejen v hnojivech, ale také ve výbušninách. Druhý den ráno nasypala tuto chemickou látku svým žákům do ovesné kaše, která se podávala k dopolední svačině.

Jedna oběť

Děti si už při konzumaci stěžovaly, že je kaše „jiná“. Některé z dětí uvedlo, že měla velmi zvláštní a slanou chuť, ale paní učitelka trvala na tom, aby ji děti snědly. Dusičnan sodný v ovesné kaši vyvolal u všech 25 dětí okamžitou reakci (otravu). Některé děti začaly okamžitě zvracet, jiné byly malátné a některé začaly omdlévat. Všechny děti byly následně převezeny do nemocnice, kde byly okamžitě hospitalizovány. Tento hrůzný čin měl nakonec jednu oběť. Po deseti měsících lékařské péče jedno z dětí na selhání orgánů zemřelo.

Trest smrti

Nebylo to poprvé, co se Wang Yun dopustila tohoto krutého činu. V roce 2017 přimíchala manželovi po hádce do láhve s vodou též dusičnan sodný. Muž naštěstí přežil. Utrpěl jen lehkou otravu.

Během soudního procesu se Wang Yun přiznala k otravě dětí. Původně byla odsouzena k pouhým devíti měsícům vězení za úmyslné ublížení na zdraví. V důsledku jedné oběti byl později trest změněn. Za otravu 24 dětí a za smrt jednoho dítěte byla odsouzena k trestu smrti zastřelením či podáním smrtící injekce. Soud uvedl, že obžalovaná byla krutá osoba, jejíž spáchaný zločin byl nesmírně závažný. Wang Yun byla zcela příčetná a při smyslech a dobře věděla, že chemická látka je pro lidský organismus nesmírně škodlivá a může mít za následek mnoho obětí. Wang Yun neprojevila během soudního procesu žádnou lítost, ale odvolala se. Soud její odvolání nekompromisně zamítnul. 

Reklama
Zdroje článku:
Reklama