Kvíz: Na políčku, v jetelíčku, tam kde potok pramení...Broukáme si s Večerníčkem

Kvíz: Na políčku, v jetelíčku, tam kde potok pramení...Broukáme si s Večerníčkem

Foto: © Česká televize

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

V přírodě je nádherně a klid. Setkáme se třeba s loupežníkem Rumcajsem, Mankou a Cipískem. A kam zamíříme dál, co myslíte? Za uspávací neposlušnou peřinou Kanafáskem, který vymýšlí spolu s Jonášem různé praštěné nápady, místo toho, aby ho uspal.

Také se stavíme na návštěvu za Káťou a Škubánkem a popovídáme si s nimi a možná také s nimi vypijeme šálek čaje z modrobílého hrnečku. Spousta z nás už vyhlíží prázdniny a zrovna Mach a Šebestová mají na prázdniny super písničku. Pojďme si ji s nimi společně zazpívat. Tou prázdniny určitě brzy přivoláme, alespoň ty zimní. Když se budeme toulat po stopách dál, narazíme na Křemílka s Vochomůrkou a na jejich pařezovou chaloupku.

Na louce nás ráda naučí romantické i něžné taneční kroky Maková panenka a možná tam někde za lístkem zahlédneme i jejího kamaráda motýla Emanuela. Hodně dětí si oblíbilo večerníček Krysáci, příběh krysích kluků ze smetiště, kteří se vzorně starali o svého kamaráda trpaslíčka Ludvíčka. A v neposlední řadě se proběhneme s Madlou a Ťapem cestou necestou krásnou přírodou různých koutů naší země.

Písniček z večerníčků existuje mnoho a asi by trvalo celé dny je tady všechny představit.  Kdo chce poznat nějaké další, může si je poslechnout před spaním a udělejte to i vy, hezký večer a krásné usínání.

 

Reklama
Zdroj článku:
Reklama