Kvíz: Nejlepší hlášky našich politiků, dokážete je správně přiřadit?

Kvíz: Nejlepší hlášky našich politiků, dokážete je správně přiřadit?

Foto: Martin Strachoň (Bazi) / Creative commons, CC-BY-SA

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Česká politika je občas jeden velký bizár a český lid spíše baví, než jim udává směr. Hlášky politiků baví, šokují a občas se vryjí do paměti takovým způsobem, že se stanou běžnou součástí našich životů.

Jak jdou roky s naší politikou

Za poslední roky se toho událo hodně nejen v našich soukromých životech, ale i v politické scéně. Vše začalo covidem a různými opatřeními. Covid pak vystřídala válka na Ukrajině a postupné zdražování všeho, co se dá. Vypjaté prezidentské volby následně válku umlčely, zdražování ovšem nikoliv. Po prezidentských volbách válku na Ukrajině nahradila válka v Izraeli a naši politici měli a stále mají plné ruce práce. Únava, stres a vyčerpání si na našich zákonodárcích vybrali svou daň a slovní přešlapy, neznalost zeměpisu, nadávky a některé hlášky, které se staly virálem, byly na denním pořádku. Kdo na sebe za uplynulé roky upoutal nejvíce pozornosti je všem asi jasné.

Kdo =„perlil“ nejvíce?

Středem pozornosti byl šéf hnutí ANO Andrej Babiš, a to především v době, kdy vedl svou prezidentskou kampaň. Televizní debaty byly pro našeho politika zřejmě stresující. A lze říci, že jeho mnohdy nešťastné výroky bavily i pobouřily český, ale i zahraniční lid. I Jaroslav Bašta přidal do vínku svými podivnými výroky v době probíhajících prezidentských kampaní. Zapomenout nesmíme ani na Zdeňka Nekulu, který je nyní již bývalým ministrem zemědělství. Nekula v rámci boje proti drahým potravinám svými výroky bavil velkou část české i zahraniční společnosti. Ovšem ani něžné pohlaví v tomto případě nezůstává pozadu. Zasloužila se o to např. Kateřina Konečná z KSČM, která svou hláškou popřela všechny zásady tržní ekonomiky, nebo Jana Mračková Vildumetzová díky neznalosti tématu ve svém oboru.

Znáte všechny hlášky našich zákonodárců?

Pokud jste si s některými hláškami nevěděli rady, nevadí. Zajisté jste se u toho ale pobavili.

Reklama
Reklama