Kvíz školních znalostí prvního stupně základní školy: Otestujte, zda byste prolezli prvním stupněm základní školy

Kvíz školních znalostí prvního stupně základní školy: Otestujte, zda byste prolezli prvním stupněm základní školy

Foto: Inside Creative House / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Každý z nás byl kdysi hrdým prvňákem, ať už s koženou aktovkou na zádech, nebo barevným batohem z dob nedávno minulých. Metody výuky se mění, ale učivo nižších ročníků základní školy je prakticky stále stejné.

Vzpomínáte s láskou na svoji školní docházku, nebo jste rádi, že tato životní kapitola je jednou provždy završena? Vzpomenete si ještě, jak se jmenovala vaše paní učitelka v 1. třídě? Ve které lavici jste seděli? Byli jste pilní žáci, nebo lajdáci ověšení spoustou poznámek? Vybaví se vám také něco z výuky? Kdo třeba vynalezl hromosvod? Je to jednoduchá otázka; to ví přece každý, že Prokop Diviš.  Ačkoliv se české školství v průběhu let mění a modernizuje, základ zůstává stejný. Děti se stále učí vyjmenovaná slova a bojí se diktátů, trápí se se slovními úlohami v hodinách matematiky a těší se na tělocvik, až si zahrají vybíjenou.

Máte doma školou povinného potomka, nebo ho nástup teprve čeká? Věřte, že pro děti jsou první roky ve škole opravdu náročné. Podpořte je, i když se jim nemusí dařit podle vašich představ. Je důležité, aby měly zdravé sebevědomí a do školy se těšily. Pokud s nimi občas projdete předměty, které jim dělají problémy, přezkoušíte je, nadiktujete diktát a budete pečlivě kontrolovat úkoly, uvidíte, že se zanedlouho ve škole zlepší a jedničky v žákovské knížce budou rychle přibývat. Navíc možná zjistíte, že jejich učivo není zas až tak jednoduché, jak jste si mysleli.

Co všechno musí znát děti na prvním stupni, uvidíte v našem testu. Schválně jakou známku byste si vysloužili vy, pokud byste opět usedli do školních lavic.

 

Reklama
Reklama