Jak koronavirus může zpozdit dodání nových iPhonů

Jak koronavirus může zpozdit dodání nových iPhonů

Foto: Africa Studio / Shutterstock

Aktualizováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Produkce telefonů iPhone od společnosti Apple se v posledních týdnech zpomalila kvůli vypuknutí koronaviru. Jsou zde jisté náznaky, že se věci jen tak nezlepší.

V novém výzkumu analytik Applu Ming-Chi Kuo uvedl, že výroba iPhone se do druhého čtvrtletí 2020 výrazně nezlepší.

Důvodem je především snížená dodávka objektivů pro fotoaparáty iPhone od dodavatele Apple, společnosti Genius Electronic Optical. Kuo říká, že ještě nějaké objektivy zbývají (na zhruba měsíc), ale předpovídá, že významná produkce bude pokračovat až v květnu.

Ale jsou tu i další problémy. V neděli společnost Reuters oznámila, že firma LG Innotek, dodavatel kamerových modulů pro iPhone, zavřela svou továrnu v Jižní Koreji v Gumi v důsledku potvrzeného případu koronaviru mezi svými zaměstnanci (Samsung v Gumi také dočasně zavřel svou továrnu na telefony). Továrna zůstane kvůli dezinfekci zavřená v i pondělí, ale není ani slovo o tom, jak brzy se znovu otevře.

V únoru Apple uvedl, že jeho příjmy z ledna mohou být příliš optimistické, a varoval před omezeními celosvětové nabídky iPhone kvůli vypuknutí koronaviru. Kromě zpomalení výroby Apple varoval také před uzavřením svých obchodů v Číně a partnerských obchodů, což ovlivňuje prodej nejvíce.

Očekává se, že Apple bude mít na konci března novou Keynote, ve které je pravděpodobné, že ohlásí nový, cenově dostupný model iPhone, pravděpodobně nazvaný iPhone SE 2 nebo iPhone 9.

Koronavirus, oficiálně pojmenovaný COVID-19, doposud zabil více než 3 000 a infikoval více než 88 000 lidí.

Reklama
Zdroj článku:
mashable.com
Reklama