Rodičovské chyby, které mohou ovlivnit dospělý život dítěte

Rodičovské chyby, které mohou ovlivnit dospělý život dítěte

Foto: FamVeld / Shutterstock

Aktualizováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Zodpovědní rodiče udělají vše, aby vychovali šťastné a úspěšné dítě, ale občas selhávají. Chyby v rodičovství mohou způsobit, že děti začnou analyzovat události, které se kolem nich odehrávají, a vytvoří tak celkový pohled, který ovlivní jejich budoucí život.

Dnes budeme diskutovat o některých negativních momentech, které rozhodně ovlivní dospělý život dítěte.

Neukazujete dítěti, že ho milujete

Pro malou lidskou bytost jsou jejich matka a otec nejdůležitějšími lidmi na celém světě. Co se stane, když dítě necítí lásku svých rodičů?

  • Nemají se rádi a jejich sebeúcta hodně trpí. V důsledku toho se někteří lidé snaží změnit sami sebe pomocí plastické chirurgie v dospělosti.
  • Jiní se naopak pokoušejí dát svou lásku všem svým dětem nepřiměřeným způsobem úplné kontroly. Jejich děti tak nebudou také šťastné.

Snažíte se všechno ovládat

Proč by měli rodiče budovat vztah se svými dětmi bez neustálé kontroly? Rodiče někdy zapomínají, že jejich děti vyrostly a nadále pro ně dělají vše. Tyto děti nerostou emocionálně a budou mít problémy s jejich vztahy. Budou si i nadále myslet, že se kolem nich točí celý svět. Nebudou také schopni budovat zdravé vztahy, protože se nemohou rozhodovat a přemýšlet jen o sobě a tento postoj bude určitě vést ke konfliktu.

Nenecháte děti učinit svá vlastní rozhodnutí

Když se rodiče rozhodují pro své děti, nenechají své děti být nezávislé. Každé dítě by mělo mít právo na výběr (s podporou a podle věku). Neschopnost činit rozhodnutí činí lidi neschopnými řešit problémy a vždy budou potřebovat někoho, kdo jim pomůže. Nebude pro ně snadné najít své místo v tomto světě, protože ani nevědí, co chtějí.

Neustále se kolem nich hádáte

Pokud se rodiče neustále hádají, děti si mohou myslet, že je to jejich vina. Nechápou, co se děje a myslí si, že jsou vinni. Tito lidé se obvykle snaží vyhnout různým konfliktům. V budoucnu se dívky nevědomky snaží ukázat mužům, že jsou silnější a mladí muži obvykle opakují chování svých otců. Navíc často chápou že to, co dělají, je špatné a může se v důsledku toho vyvinout problémy se závislostí.

Trénujete své děti lenivět

Kontrola touhy dítěte je bohužel běžným jevem. Rodiče často říkají svému dítěti, aby se šlo dívat na televizi nebo hrát videohru, aby je nerušilo. Je to v pořádku, pokud k těmto situacím nedochází velmi často, ale nemělo by se to stát pravidlem. Cílem každého z rodičů je vychovávat osobu, která je schopna žít nezávisle na světě a činit svá vlastní rozhodnutí podle svých vlastních potřeb a hodnot.

Reklama
Zdroj článku:
Reklama