Domácí mazlíček, který se proměnil ve vraždící stroj. Brutální útok připravil ženu o zrak i vlastní obličej

Domácí mazlíček, který se proměnil ve vraždící stroj. Brutální útok připravil ženu o zrak i vlastní obličej

Foto: imagebrokermicrostock / Depositphotos

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

V únoru 2009 došlo ve státě Connecticut k brutálnímu a tragickému útoku na nevinnou ženu. Tento útok ale neměl na svědomí člověk ani divoké zvíře, nýbrž ochočený šimpanz, který žil v domě se svou majitelkou již přes deset let. V ten den se ale v šimpanzí hlavě cosi změnilo a z ochočeného mazlíčka se stal brutální agresor.

Návštěva přítelkyně, která se stala osudovou

Přesně 16. února 2009 se Charla Nash vydala na návštěvu ke své dlouholeté přítelkyni Sandře Herold, jako už nesčetněkrát před tím. Její přítelkyně společně se svým manželem před více než deseti lety adoptovala šimpanze jménem Travis. Ten s nimi žil v domácnosti od doby, kdy mu byly pouhé tři dny, takže byl celý život zvyklý na lidi a život s nimi.

Travis byl milovaným členem celé místní komunity, pomáhal s domácími pracemi, a dokonce se i sám oblékal. Dělal společnost Sandře poté, co její manžel zemřel na rakovinu. Nicméně nejspíš právě v době, kdy Sandřin manžel zemřel, se Travisova povaha změnila. Stýskalo se mu po jeho páníčkovi a během posledních let trpěl záchvaty nevyzpytatelného chování. To vyvrcholilo právě návštěvou Charly Nash, kterou šimpanz krutě napadl a navždy znetvořil.

Šimpanze nezastavila lopata ani nůž

Travis se choval podivně již před příjezdem Charly. Prý vyšel na dvůr a neprojevoval žádný zájem o věci, které ho obvykle bavily. Charla za přítelkyní přijela právě kvůli tomu – měla jí se šimpanzem pomoci. Když však dorazila a snažila se ho přilákat do domu pomocí jeho oblíbené hračky, něco se krutě zvrtlo.

Šimpanz se postavil na dvě nohy a rozeběhl se k Nash, načež s ní hodil o bok auta a pak na zem. Dál na ni útočil, zatímco žena ležela krvácející na zemi. Sandra se snažila všemožnými způsoby šimpanze zastavit – zkoušela ho mlátit po hlavě lopatou, ale s Travisem to ani nehlo. Zoufalá žena běžela do domu pro kuchyňský nůž a šimpanze třikrát bodla. Poté se Travis údajně zvedl a podíval se své majitelce přímo do očí. Hned nato ale v útoku na ležící ženu pokračoval.

Brutální útok zastavila až policie

Zoufalá Sandra popadla mobil a vytočila 911. Plná hrůzy a paniky na dispečera křičela: „Zabíjí mou přítelkyni! Roztrhal ji na kusy! Pospěšte si, prosím! Pospěšte si...! On... on jí utrhl obličej! On ji žere!“

Reklama

Když dorazila policie, viděli Travise pokrytého krví, jak pobíhá po okolí. Důstojník do něj střelil několik ran, načež se šimpanz stáhl do domu. Došel až do svého pokoje, kde zemřel. Na dvoře policie našla kusy ženina těla – měla utržená oční víčka, nos, čelist, rty, velkou část kůže z hlavy i prsty. A všude byla její krev – ztratila asi polovinu veškeré své krve. Přesto se žena natáhla k důstojníkově botě – ještě byla naživu.

Přišla o zrak a musí nosit cizí obličej

Charla byla v kritickém stavu převezena do nemocnice, kde strávila dlouhé měsíce. V následujících letech podstoupila několik rekonstrukčních operací včetně transplantace obličeje. Následky z útoku si ale i tak ponese již po celý život. Přišla při něm o zrak, a dokonce nosí obličej cizího člověka. Přesto se i nadále snaží myslet pozitivně a ještě si ze života užít, co se dá.

Útěchou jí může být to, že si z útoku nic nepamatuje. Kdyby si ho totiž pamatovala, pravděpodobně by ji strašil ve snech. Naštěstí si však ani deset po incidentu nevzpomněla na jediný detail.

Reklama
Reklama