Kvíz: Jak dobře si pamatujete české hity roku 2020

Kvíz: Jak dobře si pamatujete české hity roku 2020

Foto: Ben Skála / Creative commons, CC-BY-SA

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Broukáte se písně českých zpěváků a kapel? Pak si pojďte ověřit, jak jste na tom se znalostí jejich názvů a interpretů v našem kvízu. Ten přináší přehled těch nejpopulárnějších skladeb roku 2020.

Kapela 05 a Radeček oslaví 30 let na scéně  

Již několik let je na české hudební scéně populární kapela O5 a Radeček. Tu asi nejvíce proslavila píseň s Máriou Čírovou Vloupám se. Od roku 2014 si ale kapela dokázala vydobýt čestné místo na českých pódiích. Aktuálně je v rádiích velmi často hranou písničkou skladba Hory.

Šumperská kapela hrající něco mezi rockem a folkem vznikla v roce 1994. Zajímavé je, že od začátku svého působení hraje stále ve stejné sestavě. Zpěvákem a kytaristou je Tomáš Polák, na basu hraje Ondřej Polák, kytaristou je Radek Sekyra, na housle a klávesy hraje Přemysl Ptáček a za bicí pravidelně usedá Milan Lečko. 

V roce 2019 byla na prvním místě hitparád s písní Sex ve sprše

Tato pětičlenná, ryze pánská skupina, za svou kariéru vydala již 8 desek. Tou první byla deska s názvem Na pokraji slávy. Poslední deskou, vydanou v roce 2019, byla deska Dobrý zprávy. Československý duet Vloupám se byl asi jejich nejpopulárnější skladbou od dob jejich začátků. V současné době ale pravidelně koncertují a v roce 2019 se jejich píseň Sex ve sprše umístila na prvním místě hitparády na rádiu Evropa 2.

Samotní členové skupiny se již považují za rodinu. Bratři jsou přitom mezi nimi pouze dva. Možná i to, že se mají tak rádi, dopomáhá i k jejich dobrým skutkům. Hned rok po svém založení, v roce 1995, začali spolupracovat s Nadací Terezy Maxové. Jejich spolupráce trvá až do dnešních dnů.

 

Reklama
Zdroje článku:
Reklama