Pojďte se vrátit do školních lavic a prověřte své znalosti ve velkém školním kvízu

Pojďte se vrátit do školních lavic a prověřte své znalosti ve velkém školním kvízu

Foto: ViDI Studio/ Shutterstock

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Myslíte si, že učivo pro základní školy je hračka? Možná vás vyvedeme z omylu. Prověřte své znalosti v našem kvízu a uvidíte, kolik jste si toho ze školy zapamatovali. 

Na základní školu zajisté zavzpomíná alespoň jednou za čas každý z nás. Legrace o přestávkách, nevábná jídla ve školní jídelně, milí i děsiví učitelé a také první přátelství a lásky. To všechno samozřejmě ke škole patří a dělá naše vzpomínky nezapomenutelnými. Ke škole ale logicky také neodmyslitelně patří učení a čerpání spousty informací. Některé nám přišli zajímavé a jiné zase neskutečně nudné. 

Některé učivo využíváme dodnes každý den a jiné se nám naopak už pomalu vytratilo z paměti. Zajisté si většina z nás dokáže spočítat lehčí, ale i složitější příklady. Vyjmenovaná slova sice možná už nedokážete vyjmenovat, jako když bičem mrská, ale s největší pravděpodobností je dokážete správně napsat a použít ve větě. Mnoho lidí má také alespoň základní všeobecný přehled z oblasti dějepisu, přírodopisu nebo zeměpisu. 

Některé učivo využíváme dodnes každý den a jiné téměř vůbec
Některé učivo využíváme dodnes každý den a jiné téměř vůbec | Zdroj: fizkes / Shutterstock

Pokud otevřete učebnice pro základní školy, možná budete překvapení, kolik vzorečků, schémat, jmen, letopočtů, pojmů a informací se v nich ukrývá. Opravdu si je pamatujete všechny? Nyní máte skvělou příležitost, prověřit své znalosti ze základní školy. Čeká na vás dvacet otázek z předmětů, jako jsou dějepis, zeměpis, fyzika, chemie, český jazyk nebo třeba občanská nauka. 

Pusťte se směle do toho a během pár chvil zjistíte, jak na tom doopravdy jste. Bude pro vás tento kvíz naprostou hračkou, nebo se u plnění úkolů pořádně zapotíte? Následující otázky pořádně provětrají vaše mozkové závity a možná dokonce i potrápí paměť. 

Víme, že některé otázky byly opravdu náročné a najít v paměti odpověď muselo dát pořádně zabrat. Doufáme ale, že i přes naše záludné dotazy jste si tento kvíz užili a pobavili se. Pokud jste si ale nebyli svými znalostmi zcela jistí, nemusíte truchlit. Třeba jste se alespoň dozvěděli něco nového a své znalosti si můžete hravě osvěžit. Pomoci vám mohou dokumenty nebo učebnice vašich dětí. Studovat a hledat informace ale můžete i hravě. Léto je ideální na výlety, a vy tak můžete navštívit nejrůznější památky a muzea.

Reklama
Zdroje článku:
ucseonline.cz, Autorský text
Reklama