Vyzkoušejte pravý Hospodský kvíz. Do hospody za ním nemusíte

Vyzkoušejte pravý Hospodský kvíz. Do hospody za ním nemusíte

Foto: DavideAngelini / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Do hospody se většinou chodí „na jedno“. Myslí se tím, že jedno pivo, ačkoliv většinou se vyvine situace tak, že po jednom točeném se odchází těžko a je ještě hodně témat k probrání s kamarády u stolu a také slina, že? Zábava v hospodě se také často pojí s různými hrami.

Což takhle mariáš? Ve třech nebo čtyřech, super hra. Nebo že by plátýnko? Kulečník, nebo šipky? Ne, to už moc nefrčí, karban hospody prakticky opustil a kulečník či šipky jsou také obehrané. Dnes v hospodách jede jiná zábava. Tou jsou hospodské kvízy. Oficiální kvízy jsou pořádané většinou ve větších městech, jsou organizované, vedené moderátorem a soutěží týmy, které za hospodskými kvízy putují klidně po celé republice, aby se nakonec utkaly v letním finále.

V hospodě ne jen alkohol, ale také vědomosti

Ovšem není vyloučené, aby se i v menších hospůdkách čas od času nekonal den s kvízem. Však proč ne, kromě běžných hospodských tlachů každý naplno zapne své mozkové buňky a vydá ze sebe to nejlepší. Oslava vítězství v takovém kvízu také může stát za to. Otázky bývají namíchané, takže si každý může přijít na své. Nikdo totiž neví vše. Jeden zná historii, druhý matematiku, další se vyzná v biologii… Můžete vytvořit malé týmy, ale klidně můžete soutěžit pouze sami za sebe. Výhodou v tomto případě bývá střídání okruhů otázek. Neznáte slavné vynálezce? Nevadí! Třeba máte v malíčku zeměpis nebo rádi koukáte na pohádky. Vše se počítá!

Pokud je vaše drahá polovička tvrdou odpůrkyní hospodských zařízení, zkuste na ní zapůsobit: „ Jdu na jeden, pojď taky, budeš se mnou v týmu!“ Uvidíte, třeba jí ještě získáte k posezení v oblíbeném podniku a její vědomosti přijdou vhod.

Hospodské kvízy jsou velice oblíbené u nás i v zahraničí.
Hospodské kvízy jsou velice oblíbené u nás i v zahraničí | Zdroj: Murrr Photo / Shutterstock

Pokud takovou hospůdku, kde se kvízy konají, nemáte ve svém rajónu, můžete si kvíz vyzkoušet právě zde, načerpat povědomí o různorodosti otázek a nakonec se třeba i sami zasadit o kvízové večery ve vaší hospodě. Můžete se stát moderátorem místního kvízového večera nebo moderováním pověřit někoho z rodiny a být „pouhým“ organizátorem této společenské akce.

Vyzkoušet si takový Hospodský kvíz můžete právě nyní. Odložte mobily, tablety a jiná zařízení, která vám mohou poskytnout nápovědu a pusťte se do toho!

 

Reklama
Zdroj článku:
Reklama