Platíte za to majlant, my vám poradíme, jak tento hit udělat doma

Platíte za to majlant, my vám poradíme, jak tento hit udělat doma

Foto: Mironov Vladimir / Shutterstock

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Lidi je milují a platí za ně majlant. Doma je můžete udělat za pár korun. Vezměte do ruky nůž a zeleninu, která stojí doslova pár korun. Vybírejte velkou, největší, budete chtít pořádnou porci.

Obsah článku
  1. Základní ingredience je za pár korun
  2. Kde se vzali cibulové kroužky
  3. Cibulové kroužky mají dokonce svůj den
  4. Tajemství je v ledové vodě
  5. Těstíčko je tajemstvím každého šéfkuchaře
  6. Pivo lze vyměnit za perlivou minerálku
  7. Mouku za rýžovou nebo cizrnovou
  8. Jak mají kroužky chutnat?
  9. Co ke kroužkům?

Taky si připravte kapesníčky, protože tohle možná opláčete. Řeč je o hitu fastfoodů a dobrotě, kterou lidé buď milují, nebo nenávidí.

Základní ingredience je za pár korun

Kde se bere tak přemrštěná cena za pár kousků? Základní ingredience totiž doslova stojí pár korun. Možná pláč a náročnost přípravy cenu cibulových kroužků střílí až do nebes.
Však si to můžeme zkusit.

Kde se vzali cibulové kroužky

Tato delikatesa se stala populární někdy na počátku 20. století.  Její historie však sahá ještě dále. Poprvé se o nich zmínila britská kuchařská kniha "The Art of Cookery Made Easy and Refined" od Johna Molardaz roku 1802, která popisovala recept na cibuli obalovanou v těstíčku smaženou v horkém sádle a recept ještě vylepšoval parmezán. Tam tedy možná všechno začalo. 

Zpopularizovaly je až fastfoody, které je zařadily na jídelníček jako jednu z levnějších příloh. Což tedy úplně neplatí u nás, ale i u nás mají své fanoušky. Největší rozmach ale zažívají v USA, rozšířily se i do Kanady a Evropy. 

Cibulové kroužky mají dokonce svůj den

Den cibulových kroužků připadá na 22. června, až tak jsou populární. 

Cibulové kroužky
Cibulové kroužky | Zdroj: Nadezhda Nesterova / Shutterstock

Tajemství je v ledové vodě

Ledová voda je tajemství úspěchu. Do té rozloupané kroužky cibule namočte, stačí na chvíli. Stáhne se jejich štiplavá chuť a namočené budou lépe přijímat obalovací směs. Budou tak křupavé a nebudou se odlupovat.

Těstíčko je tajemstvím každého šéfkuchaře

Tady se začínají recepty dělit. Nepřekonatelné, osvědčené i tajné. Mezi nejrozšířenější patří ale pivní těstičko. Směs mouky, kukuřičného škrobu a světlého piva je prý nepřekonatelná. Vyzkoušet to ale můžete i s tmavým.

Někteří ale přidávají další ingredience:

  • Chilli koření
  • Červenou sušenou papriku

Pivo lze vyměnit za perlivou minerálku

Kdo nemá rád pivo, může těstíčko zředit perlivou vodou. Jde o to, že v obou případech oxid uhličitý nadýchá těsto při smažení na horkém oleji.

Mouku za rýžovou nebo cizrnovou

Těstíčko bude v případě použití rýžové mouky jemnější, hebké. V případě cizrnové pak hutnější a křupavější, a také přidáte výživovou hodnotu. Cizrna je bohatým zdrojem bílkovin. Možná zdravějších než maso.

Jak mají kroužky chutnat?

Mají být nasládlé po cibuli, křehké a uvnitř šťavnaté. Sladkou chuť umocňuje někdy i paprika, ale i použité pivo. 

Co ke kroužkům?

Pivo, víno, ale i omáčky. Pálivé, grilovací omáčky nebo kečup. Nebo tradiční tatarka. V tuhle chvíli už vaše party může začít a každý si tuhle dobrotu může naservírovat jak jen chce.

Naprostý hit, který stojí za to vyzkoušet doma. Recepty jsou snadné i složitější, zkuste to tak, aby vám chutnali nejvíce. Fast foodu už můžete zamávat šátečkem.

Reklama
Reklama