Oči jako okna do duše: Poznejte ikony české hudby jen podle očí

Oči jako okna do duše: Poznejte ikony české hudby jen podle očí

Foto: TV Nova

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Na české hudební scéně se pohybuje mnoho zpěváků. Někteří slavní už odešli na věčnost. Čeho si na zpěvácích nejvíce všímáte? Pravděpodobně toho, jak zpívá a jaký má hlas.

Oči jako okna do duše

Říká se, že oči jsou okno do duše. Poznáte české zpěváky pouze podle jejich očí? Jaké oči má Tomáš Klus, Richard Krajčo, Marek Ztracený, Ondřej Ruml, Michal David nebo například písničkář Jaromír Nohavica?

Pandemie

V období pandemie se mnoho lidí ocitlo v těžké situaci. Proticovidová opatření zasahovala do životů běžných lidí i do životů celebrit. Nicméně naučila nás soustředit se na oči člověka, se kterým jsme se setkali. Lidé museli nosit často roušku, tudíž z obličeje byla vidět jenom jeho horní část. Při pohledu na jiného člověka bylo obvyklé zaměřit se na oči.

Oči

Oči jsou pro člověka velmi důležitým párovým orgánem. Přes tento smysl vnímáte velmi intenzivně okolní svět, a to co se kolem vás děje. Podle čeho můžete oči rozlišovat? Podle velikosti, podle barvy a podle tvaru.

Oči Karla Gotta

Jaké oči měl český nejlepší zpěvák, několikanásobný „Slavík“ pan Karel Gott? Každá fanynka by odpověděla, že pan Karel Gott měl ty nejkrásnější oči. Jeho osobní charisma spočívalo kromě jeho nádherného hlasu také v tom, že dokázal s publikem velmi dobře navazovat oční kontakt. Na pódiu se zkrátka cítil jako doma.

Co se týče tvaru očí, tak Karel Gott má oči posazené poměrně daleko od sebe. Jiskra v očích mu však nechyběla.

Reklama

Oči Jaromíra Nohavici

Jaromír Nohavica je známý český písničkář. Skládá mnoho písní na rozličná témata. Některé písničky jsou plné humoru, nad jinými člověk přemýšlí. Pan Jaromír Nohavica má oči zelenošedé.

Vyzkoušejte si v našem následujícím kvízu váš postřeh a vaši paměť. Rozpoznáte české zpěváky pouze podle očí?

 

Reklama
Zdroje článku:
Reklama