Vyzkoušejte si kvíz o hudebních hitech roku 1998

Vyzkoušejte si kvíz o hudebních hitech roku 1998

Foto: Pavel Gwužď / Nextfoto

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

V roce 1998 je hudebních hitů dostatek. Ať už v zahraniční tvorbě či na domácí půdě v Česku. Hity jako „My All“ nebo „My Hero“ či „Veni Domine“ nebo „Trouba“ vám zpříjemní den.

Backstreet Boys – All I Have to Give

Tento hit je z pera Full Force. Nazpívala ji chlapecká skupina Backstreet Boys. V hudebním klipu vystupuje americká chlapecká skupina v různorodých vnitřních prostorách a v různém oblečení. Vidět je každý člen kapely, když v průběhu písně zpívá před mikrofonem.

Lunetic

Obdobou chlapecké skupiny v českých vodách je kapela Lunetic. V roce 1998 má na kontě několik hitů. Jmenujeme například „Máma“, „Only You“ nebo „Chtěl bych tě líbat“.

Illona Csáková

Její přání stát se zpěvačkou se jí splnilo. Od dětství se hudbě věnovala. Jednak v dětském sboru, dále se učila hrát na kytaru a ve školním orchestru ovládala i bicí. V roce 1998 se stala velmi úspěšnou. Její album bylo nejprodávanější. Přispělo k tomu druhé místo v anketě Český slavík a také účast v muzikálu „Hair“.

Muzikály

Ilona Csáková ztvárnila následující muzikálové role: v muzikálu „Hair“ byla představitelkou Shaili Franklin, v muzikále „Kleopatra“ představitelkou Kleopatry, královnu Žofii si zahrála v muzikále „Mistr Jan Hus“, hostinskou Rozinu v muzikále „Golem“, královnu Annu ztvárnila v muzikále Tři mušketýři“, Žofii Pešanovou v muzikále „Kat Mydlář“ a Latifu v muzikále „Sibyla – Královna ze Sáby“.

Reklama

Lucie

Kapela Lucie se stala v roce 1994 absolutním vítězem Grammy. V roce 1996 vydala album „Pohyby“. V anketě Český slavík uspěla kapela na třetím místě. Kapela se pustila do odvážných projektů, speciálně se jedná o videoklipy k hitům 1998 „Medvídek“ a „Panic“. Kapela Lucie vydává album „Větší než malé množství lásky“ a po zmíněných videoklipech se dostávají v anketě Český slavík na první místo.

Vyzkoušejte si kvíz o hudebních hitech roku 1998.

Doufáme, že si některé hity poslechnete nebo zazpíváte.

Reklama
Reklama