Tato nečekaná kombinace chutí vás při grilování ohromí

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Hvězdou grilování můžete být velmi snadno. Stačí zkombinovat několik ingrediencí, které vyrazí vašim hostům dech. Naprosto! Máme pro vás tipy na nečekanou, šokující, ale delikatesní kombinaci. Na tu vaši hosté rozhodně nezapomenou.

Obsah článku
  1. Dobré maso je základem a chuť se od něj odráží
  2. Bomba první: mango
  3. Bomba druhá: fenykl

Tři ingredience. Zdánlivě spolu nesouvisející. Ale chuťově vznikne naprostá bomba.

Dobré maso je základem a chuť se od něj odráží

V podstatě je jedno, jestli ohromíte jemnými kuřecími filátky, pořádným stehýnkem, nebo kusem hovězího steaku. Hodí se spíše šťavnatější maso, třeba krkovička. Potřebujeme všechny chutě spojit s něčím tučným. Takže i mleté burgery nechť jsou šťavnatější. Také ty se perfektně hodí. 

Bomba první: mango

Vyberte takové, které je krásně zralé. Pevné, zralé, skvělé. Apetit ale třeba radí spíše méně zralé, protože lépe vynikne s masovou chutí. Je to na vás...

Nakrájejte ho na plátky a krátce osolené ogrilujte. Sladký cukr v něm na povrchu zkaramelizuje, vnitřek zůstane měkoučký a voňavý.  Může být skvělou přílohou, nebo mango vložte do burgerové housky společně s masem a ještě možná tím, co vám doporučíme nakonec. 
Nemáte mango?  Nevadí.

Zkratkou k božské chuti ve chvíli, kdy mango prostě neseženete, je mangová omáčka. 

fenykl
fenykl | Zdroj: Isantilli / Depositphotos

Bomba druhá: fenykl

Fenykl má velkou výhodu v tom, že nám v lednici vydrží klidně dva týdny. Sloupněte z něj vrchní pevnější slupky a zbytek nakrájejte na klínky. Fenykl můžete osmahnout mimo na pánvičce, nebo do změknutí ogrilovat. Skvěle, nakrájený na nudličky, zkřehne také v horkovzdušné fritéze. Potřete ho olejem a jen lehce osolený a opepřený nechte ve frizéze, na pánvičce nebo na grilu. 

Zesládne, změkne a uvolní příjemnou anýzovou chuť.

Právě tak se pak snoubí se sladkostí a exotickou manga.

  • Maso v housce?
  • Maso s hranolky, měkkými brambůrkami?
  • Maso jen tak s pečivem?

Tuhle mangovo-fenyklovou úchvatnost si rozhodně zamilujete. Můžete nabírat na talíř!

Reklama
Zdroje článku:
Reklama