Kvíz: Pojďte si otestovat znalosti z biologie základní školy v oblasti genetiky

Kvíz: Pojďte si otestovat znalosti z biologie základní školy v oblasti genetiky

Foto: Kateryna Kon / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Biologie jako snadná věc, nebo těžký předmět, který vás ještě teď straší ve spaní? To si můžete otestovat v dnešním kvízu, kde si můžete ověřit své znalosti z této oblasti.

Biologie základní školy? Možná si někteří z vás řekli, že přeci není nic jednoduššího. Zde se přece baví jen o zvířátcích, kamenech, době kamenné a dalších základních znalostech, které každý již dávno zná. No, možná vás překvapí, že i na základní škole se již řeší základy genetiky, která je pro nás jako pro lidi jednou z nejdůležitějších oblastí biologie.

Genetika však není nic až tak jednoduchého, i když se její základy učí už na základní škole. Pokud si ještě vzpomínáte, genetika zahrnuje především znalost přenosu genetické informace, aktivní znalost toho, jak funguje DNA a RNA a nejspíš i teoretickou znalost rozmnožování. Zde se pak jedná o pojmy jako zygota, které si již málo kdo vybavuje.

Biologie, ať už jen na základní škole, opravdu úplně jednoduchá není, a proto si dnes pojďme naše znalosti otestovat. Přeci jenom bychom měli tak ocenit ty, kteří se to ještě musí nebo budou muset učit, a tím jsou ti naši nejmenší. Pokud tak u tohoto kvízu neuspějete, nesmutněte a berte to jako zábavu. Pokud nejste zrovna biolog nebo člověk, který to ve své práci potřebuje, tyto informace můžete s radostí z hlavy vypustit.

Reklama
Reklama