KVÍZ – Poznejte světové metropole jen podle fotografie

KVÍZ – Poznejte světové metropole jen podle fotografie

Foto: Luciano Mortula - LGM / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Metropolí se rozumí významné město, které je centrem určité oblasti. Často se používá jako synonymum hlavního města.

Pokud se zajímáte o specifika různých států, určitě máte také přehled, čím se která světová metropole může chlubit, co je na ní nejzajímavější, a možná jste měli dokonce to štěstí některou ze světových metropolí navštívit.

Jedno z nejkrásnějších měst Evropy je rozhodně Paříž

Kdo by neznal Eiffelovu věž, symbol nejromantičtějšího města Evropy. Město módy, umění a proslulých bulvárů je snem všech zamilovaných.

Když do Ameriky, tak do New Yorku

Dominantou New Yorku je světově proslulá Socha svobody. Město, ve kterém jeho život tepe nepřetržitě ve dne i v noci, je známé svými galeriemi, muzei a nekonečnými nákupními možnostmi.

Za nefalšovanou vůní Orientu turisté proudí do Istanbulu

Starodávná architektura se zde snoubí s moderními prvky, ovšem Istanbul se pyšní zajímavou raritou. Rozkládá se totiž na dvou kontinentech.

Víte, kterému městu se říká Město andělů? Je to thajský Bangkok

Bangkok neboli Město andělů s duší plnou extrémů. Od klidu v buddhistických chrámech po chaos na rušných tržištích. Jedním z největších lákadel je královský palác se smaragdovým Buddhou, nejuctívanější relikvií Thajska.

Dnešní malá ochutnávka v rychlosti představila některé z významných metropolí. Následující test vám prozradí, jak dokážete různé světové metropole rozeznat podle fotografií.

 

Reklama
Zdroj článku:
Autorský text
Reklama