Kvíz: S touto slovní zásobou španělštiny se na dovolené neztratíte

Kvíz: S touto slovní zásobou španělštiny se na dovolené neztratíte

Foto: Space Images/ Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Plánujete letošní dovolenou ve španělsky mluvící zemi? V našem kvízu můžete otestovat svou znalost nejzákladnějších slovíček a možná doplníte svůj slovník o další, která se vám můžou hodit! 

Španělsko je skvělou volbou pro dovolenou nejen pro svou rozmanitost – na své si přijdou milovníci slunných pláží, úchvatné architektury, ale i přírody. Mimo jiné se zde potkáte i s velice přátelskou atmosférou. Španělé jsou sice od povahy temperamentní, ale také velice společenští a komunikativní lidé.

Komunikací se tak nemusíte bát, protože většinou překypují přívětivou náladou, rádi se pustí do konverzace s turisty a umí ocenit vaši snahu komunikovat v jejich jazyce. A třeba se vám poštěstí a budete pozváni na místní oslavu, španělsky fiesta, které Španělé zbožňují a pro důvody k jejich uspořádání nechodí daleko.

V našem kvízu jsme si pro vás připravili 10 slov, které se vyplatí umět, abyste mohli navázat konverzaci s místními, ať už na zmiňovaných oslavách, obchodě nebo v hotelu.

 

Doufáme, že jste měli možnost se díky našemu kvízu přiučit nová španělská slovíčka a fráze, které vám mohou usnadnit pobyt na dovolené, ať už ve slunném Španělsku nebo jiné destinaci, kde tento jazyk také využijete. V takových zemích se většinou s přehledem domluvíte i anglicky, ale vzhledem k povaze místních obyvatel, kteří se s vámi rádi pustí do řeči, by bylo na škodu nevyužít této možnosti. 

Hezké léto! ¡buen verano!

Reklama
Zdroje článku:
Reklama