Zábava s přáteli: Hospodský kvíz, který si můžete udělat doma

Zábava s přáteli: Hospodský kvíz, který si můžete udělat doma

Foto: bogdanhoda / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Možná jste se doslechli o novém trendu zábavy v hospodách. Nejen za alkoholem a potlachem s kamarády dnes spěchají lidé do místního pohostinství. Nejde ani o taneční zábavy, ani o nějaké karetní přebory. Do hospody se dnes chodí soutěžit. A není to soutěž, jak by vás možná napadlo, v počtu vypitých piv nebo panáků či v množství pozřených párků. Hosté se utkávají ve vědomostní soutěži.

Odkud Hospodský kvíz pochází a jak probíhá

Hospodský kvíz k nám doputoval z Velké Británie a je veden na různých úrovních. Oficiální Hospodský kvíz má svá pevně daná pravidla a ustálené týmy, které soutěží v dlouhodobém časovém horizontu. Ovšem i mimo tuto oficiální soutěž se v mnoha městech najdou dobrovolníci, kteří se chopí role moderátora, stanoví otázky a kvíz vyhodnotí. Jedná se spíše o jednorázové akce, které zpestří běžný večírek. Soutěživost jednotlivců, nebo soutěžních týmů dává posezení v hospodě další rozměr. Snáze se rozbíhá konverzace, navazují se přátelství, zamlklí a nenápadní jedinci dostávají šanci se projevit a získat obdiv kolektivu pro své znalosti.

Půjde to i bez hospody

Nyní jsme vás navnadili a vy jste smutní, že žádnou takovou hospodu nemáte v dosahu? Nebo máte malé děti a do společnosti se nedostanete? Nevěšte hlavu. Internet je všemocný a pravý hospodský kvíz přinese přímo k vám domů. Můžete si udělat pohodlí u počítače sami nebo pouze s partnerem, ale ideální bude s kvízem počkat na plánovanou sešlost přátel.

Hospodským kvízem skvěle vyplníte volný čas například při domácí oslavě.
Hospodským kvízem skvěle vyplníte volný čas například při domácí oslavě | Zdroj: Standret / Shutterstock

Čekáte návštěvu? Budete slavit narozeniny v širším kolektivu? Nebo sousedské posezení? Nač si lámat hlavu zajištěním zábavného programu. Stačí otevřít kvíz a můžete soutěžit. Ať už jednotlivci, nebo týmy. Horákovi, Potůčkovi, Novotní. Nebo babi a děda, my, brácha Emil a Katka, strejda Vašek s tetou. Za odměnu třeba vítěz dostane ten nejkrásnější a nejvíce zdobený obložený chlebíček. Mimochodem, chlebíčky jsou také jednou ze soutěžních otázek dnešního kvízu.

Pokud má být domácí večírek delší, je dobré si kvízy nahromadit a soutěžit postupně v jednotlivých kolech. Ale nesmí se švindlovat. Test musíte otevřít až spolu se svými soupeři!

Je pravý čas začít? Připravte si papír, propisku, zapište soutěžní týmy…

 

Reklama
Zdroj článku:
Reklama