Telefonát o nálezu kráteru po UFO v údolí Burragorang smetla armáda ze stolu: Byly to kachny

Telefonát o nálezu kráteru po UFO v údolí Burragorang smetla armáda ze stolu: Byly to kachny

Foto: Burragorang Valley from Jumpup Lookout, Uploaded by Oxyman / Creative commons, CC-BY

Publikováno:
4 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Údolí Burragorang v australských Modrých horách je divoký a krásný kus planety. Časté spekulace ovšem hovoří o tom, že se poklidné údolí rozprostírá nad tajnou vojenskou základnou postavenou za účelem výzkumu a možného využití mimozemských technologií.

Za posledního zhruba půlstoletí bylo v oblasti hlášeno více než 600 případů pozorování UFO, a dokonce i případy únosů mimozemšťany. Místní tu opakovaně vídali talířovité letouny, červené a zelené světelné koule a žluté létající disky, popisuje Sarah Bartlettová v knize Průvodce po mystických místech světa. Zmíníme se pouze o několika málo z nich.

Na jaře 1977 uslyšeli tři mladí tábornící hluboko pod zemí na dně údolí hlasitý řezavý zvuk. Pak jim půda začala vibrovat pod nohama. Chlapci prohledali okolí ze strachu, že by mohlo jít o zemětřesení. Nic nenašli, ale dunění se opakovalo, a tak chlapci raději odešli.

Dunění v hloubi země a podivné létající objekty vynesly údolí pověst strašidelného místa.

Zmínění chlapci nebyli první, kdo tyto zvuky slyšel, a lidé v nedávné době tvrdili, že je slyšeli v noci při táboření. A pak jsou tu světla „přízračného města", jev, jehož svědky se stala řada lidí, kteří se pozdě v noci ocitli na vzdáleném Kings Tableland za Wentworthskými vodopády, uvádí Rex Gilroy na svém webu Mysterious Australia.

Právě zde v roce 1970 našel táborník Rod Parker kruhový vyhořelý kus dřeva a zbytky něčeho, co vypadalo jako nějaký těžký předmět, který zanechal v zemi kruhovou prohlubeň o průměru asi 10 metrů. Na místě byl také cítit zvláštní zápach, který Parker nedokázal identifikovat.

Ať už to bylo cokoli, viděl, že tam ještě před několika hodinami spočíval nějaký neznámý velký těžký předmět - tak těžký, že rozdrtil velké gumovníky s kmeny o tloušťce 20 až 30 cm i více. Později Parker kontaktoval armádní základnu RAAF v Richmondu severně od Penrithu a ohlásil svůj podivný objev. Hlas na druhém konci telefonu byl s řešením záhady rychle hotový:

Reklama

„V tomto ročním období, pane Parkere, se v oblasti Warragamby vyskytují velká hejna migrujících kachen, které se v noci ve velkém počtu shromažďují k odpočinku v bažinách a při odletu zanechávají v rozdrceném rákosí kruhové prohlubně. Je tedy zřejmé, pane Parkere, že to, co jste našel, nebylo nic jiného než prohlubeň po migrujících kachnách." „Ano," odpověděl Parker, „devadesát tun kachen!" a zavěsil.

Talíře a kulovité svítící objekty jsou běžnými tvary UFO hlášenými po celých Modrých horách a současný „záblesk" zde nahoře není výjimkou.

V roce 1990 procházela údolím skupina středoškoláků na pěší túře, když jim náhle nad hlavou začala rychle a těkavě létat stříbrná koule s hroty vyčnívajícími do stran. Podle studentů se koule vznášela přímo před nimi, asi tři metry nad stezkou, a pak rychle odlétla mezi stromy.

V pátek 25. 2. 2000 ve 14.34 jsem při návštěvě přátel v Leuře náhodou z jejich předzahrádky zahlédl tichý stříbrný objekt ve tvaru disku, který vystřelil po obloze z velké výšky od jihu, aby zmizel v mracích na severu,“ píše Rex Gilroy na svém webu Mysterious Australia. „Moji přátelé jej také viděli a vzpomněli si na jinou podobnou událost, která se zde odehrála před několika lety,“ pokračoval Gilroy.

Reklama
Reklama