Neworleanský paradox: Psal se rok 1985 a na večírku stovky plavčíků se utopil host

Neworleanský paradox: Psal se rok 1985 a na večírku stovky plavčíků se utopil host

Foto: Vlasov Yevhenii / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Městští plavčíci, kteří pořádali večírek na oslavu „letní sezóny bez jediného utonutí“, objevili po skončení párty v bazénu mrtvého hosta. Akce se zúčastnila více než stovka vysoce postavených zkušených, profesionálních plavčíků, kteří se po 365 dní neúnavně a nepřetržitě snažili zabraňovat utonutí návštěvníkům městských bazénů.

V roce 1985 se utopil muž z New Orleansu na párty u bazénu, které se zúčastnilo více než 100 plavčíků oslavujících „léto bez utonutí“. Po skončení večírku našli zaměstnanci, kteří čistili bazén, tělo jednoho z hostů. Krátká oficiální verze tohoto článku vyšla v celostátním vydání deníku The New York Times 2. srpna 1985 s titulkem Oběť na večírku plavčíků v tomto podání:

Host na večírku pro plavčíky slavící jejich první plaveckou sezónu bez utonutí v úterý utonul, uvedla dnes ředitelka New Orleans Recreation Department. Madlyn Richardová, ředitelka odboru sdělila, že tělo Jerome Moodyho bylo nalezeno na dně hluboké části bazénu, když večírek skončil. Moodymu v té době bylo 31 let a nebyl plavčíkem. Na party však byli čtyři plavčíci konající službu u bazénu.

plavčík
plavčík | Zdroj: Microgen / Shutterstock

Co se stalo?

Městští plavčíci, kteří si uspořádali večírek na oslavu „letní sezóny bez jediného utonutí“, objevili po skončení párty v bazénu mrtvého hosta. Tělo Jeroma Moodyho (31) nalezli plavčíci na dně hluboké části bazénu, když jej na konci večírku čistili. Moody byl nalezen zcela oblečený a dle sdělení ředitelky Madlyn Richardové nepracoval jako ostatní hosté párty v New Orleans Recreation Department Center.

Přibližně polovina z 200 lidí na večírku pracovala jako plavčíci a čtyři z nich měli službu v inkriminovaný večer. „Záchranáři byli opravdu znepokojení. Je to skutečná tragédie,“ řekla Richardová. „Byla to první výroční párty, kde jsme mohli společně oslavit bezproblémovou sezónu. Všichni jsme o tom mluvili. Byla to první sezóna bez jediného incidentu.“

Plavčíkům se nepodařilo Jeroma Moodyho oživit. Pitva potvrdila jako příčinu smrti utonutí.

Podobná párty se každoročně koná na konci července, kdy je uzavřeno 14 z 19 koupališť v městských rekreačních střediscích, informoval 2. srpna 1985 americký deník The New York Times.

Reklama
Zdroje článku:
Reklama