Kvíz: „Tak určitě!“ aneb Legendární hlášky sportovců. Vyzkoušejte, zda se v nich vyznáte

Kvíz: „Tak určitě!“ aneb Legendární hlášky sportovců. Vyzkoušejte, zda se v nich vyznáte

Foto: serrnovik / Depositphotos

Publikováno:
1 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

„Tak určitě!“ Když zazní tato hláška, patrně vám hned vzápětí dojde, o co půjde. Ona často omílaná fráze totiž až nápadně často zaznívá během různých sportovních přenosů, přičemž takoví hokejisté jsou na ni vyloženě experti.

Povětšinou pak zaznívá vzápětí po otázce reportéra na průběh nějakého utkání, ať už během přestávky, nebo pozápasového rozhovoru. Používá se asi zřejmě k tomu, aby během ní zadýchaný sportovec plný emocí popřemýšlel, jak odpovědět, načež se často nedokáže přesně vyjádřit, čímž vznikají komické situace. Kdo je původcem této fráze, už se zřejmě nedá zjistit, protože je natolik rozšířená napříč celým sportovním světem, že je složité říci, kdo s ní přišel. Tak jako tak ale přetrvává, a to i proto, že si ji lidé oblíbili natolik, že se často paroduje a ironizuje.

Existuje ale i celá řada jiných legendárních hlášek, jimiž sportovci více či méně vystihují pocity, ať už z dílčích událostí, tak v souhru celé své kariéry, potažmo sportu obecně. Některé jsou velice výstižné, jiné provokativní a jiné třeba i jen úsměvné. Vyznáte se v nich? Vyzkoušejte si to v našem kvízu.

 

Reklama
Reklama