Kvíz: Slavní čeští sportovci a jejich největší úspěchy

Kvíz: Slavní čeští sportovci a jejich největší úspěchy

Foto: Master1305/ Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

I přesto, že je Česká republika poměrně malou evropskou zemí, narodilo se zde hned několik desítek úspěšných sportovců. A to jak v zimních, tak také letních sportech. V našem kvízu si vyzkoušejte, zda je skutečně znáte.

Čeští tenisté slaví úspěch na sněhu i na ledě 

V oblasti zimních sportů jsou úspěšní jak muži, tak také ženy. Česko bylo před pár lety úspěšnou zemí například v biatlonu. Medaile z mistrovství pravidelně dováželi třeba Gabriela Koukalová, Roman Dostál, Veronika Vítková či Michal Šlesingr a Ondřej Moravec. Na ledě pak v rychlobruslení dominuje Martina Sáblíková. Mezi známé české hokejisty nepatří pouze Jaromír Jágr a Dominik Hašek, ale třeba i Saša Salák nebo David Krejčí. Zapomenout nesmíme ani na obojživelnici Ester Ledeckou či neuvěřitelnou snowboardistku Evu Adamczykovou.

Mezi elitu patří například české tenistky

V letních sportech jsou mimo atletiku velmi úspěšné české tenistky. Ty dokážou ovládnout nejeden zahraniční i domácí turnaj. Povedené výsledky mají tenistky jak v dvouhře, tak i ve čtyřhře. V roce 2022 i 2023 dokázala například Krejčíková se Siniakovou ovládnout Australian Open. French Open v roce 2021 vyhrála Barbora Krejčíková. V letošním roce se o senzaci a vítězství grandslamu postarala na Wimbledonu Markéta Vondroušová.

Ve sportu velmi vynikají také české tenistky
V letních sportech velmi vynikají české tenistky | Zdroj: NDAB Creativity / Shutterstock

Ať už se jedná o olympijské hry, mistrovství světa či Evropy, čeští zástupci jsou často velmi úspěšní. I přesto, že se například atletický šampionát roku 2022 příliš nevydařil a Češi získali pouze jednu medaili, rozhodně je na co se koukat.

 

Reklama
Zdroj článku:
Autorský text
Reklama