Kvíz: Nejnebezpečnější zvířata současnosti

Kvíz: Nejnebezpečnější zvířata současnosti

Foto: Pikoso.kz / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Nebezpečí nečíhá pouze ve městech, ale také v přírodě. Přinášíme vám kvíz těch nejvíce nebezpečných zvířat světa. Zvířat, se kterými se rozhodně nechcete potkat.

Nejenom lev, ale také pes může být vaším nepřítelem 

Jedním z největších zabijáků lidí je lev. Ročně má na kontě něco okolo dvou set zabitých lidí. Nenápadné zvíře žijící hojně ve volné přírodě zabíjí především v noci. Používá k tomu své ostré zuby, které dokážou zlomit kosti či rozdrtit lebku. A co třeba pes, nejlepší přítel člověka? Ani s ním není radno si zahrávat. Můžete se s ním sice kamarádit, nikdy ale nevíte, kdy vás začne brát jako svou kořist. Divokých psů se po světě toulají tisíce. A tak ročně umře až šedesát tisíc lidí právě po konfliktu s tímto čtyřnohým mazlíčkem. Nutno ovšem podotknout, že krvelačnými bestiemi jsou spíše ta zvířata, která nemáte doma ve své péči.

Nebezpečný je létající hmyz, který se nachází i v Česku 

Možná je to poněkud překvapivé, ale tím, kdo ročně zabije nejvíce lidí, jsou komáři. Samičky komára nejčastěji přenášejí malárii. Existují ale i další nemoci, z kterých se člověk po kousnutí komárem jen těžko dostává. Ani hadi nejsou žádnými hodnými zvířaty. Ročně kvůli nim zemře téměř dvě stě tisíc lidí. Někteří hadi jsou typickými škrtiči, kteří vás omotají a již nepustí. Jiní zase vsázejí na svůj jed, kterým vás dokážou usmrtit během pár minut.  Někteří z hadů mají schopnost roztáhnout se do neuvěřitelných rozměrů. Například krajta po zabití svého protivníka dokáže bez problémů pozřít i člověka.

Žádné z nebezpečných zvířat by člověk jistě nechtěl potkat. Poznáte je ale aspoň v našem kvízu?

 

Reklama
Zdroj článku:
Reklama