Kvíz: Poznáte zvířata, která můžete vidět v zoo?

Kvíz: Poznáte zvířata, která můžete vidět v zoo?

Foto: irakite / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Kdo by neměl rád zoologickou zahradu? Není o mnoho více míst, která s takovou chutí a zájmem navštěvují děti i dospělí. Poznáte ale všechna zvířata, s nimiž se tam potkáte?

Proč je důležité mít zoologické zahrady?

Zoologické zahrady plní řadu různých funkcí, nejedná se pouze o rekreační zónu pro návštěvníky. Velmi významnou roli hraje zoologická zahrada ve vzdělávání, neboť rozšíření vědomostí a poznání do té doby neznámých druhů zvířat představuje pro mnohé docela nový svět.

Také pomoc při osvojování ekologického chování je přínosem, především pak pro mladou generaci. V zoologické zahradě získá každý z nás možnost dozvědět se, kolik ohrožených druhů rostlin a živočichů máme a jak úzce spolu všechny stránky knihy života souvisí. 

Několik funkcí zoologické zahrady

Existuje ohromné množství druhů zvířat, z nichž mnohé lidstvo nestihlo ani poznat. Cílem zoologické zahrady je také udržet naživu ohrožené druhy a pokusit se je dále rozmnožovat. Zoologické zahrady také vymýšlejí způsoby, jak opět posílit divoce žijící populace a vrátit přírodě zdravého ducha. Pravidelná návštěva zoo může v mnohých z nás hodně změnit. Člověk je zodpovědný za existenci současně žijících tvorů. Nerozumným chováním však často bere šanci druhým.

Co si ale před vlastní návštěvou vyzkoušet vlastní znalosti o zvířatech? Pokud se přitom i něco přiučíte, tím lépe, procházka po zoo a pozorování zvířat bude díky tomu o dost zajímavější.

Reklama
Zdroje článku:
Reklama