Kvíz: Doplňte názvy největších českých hitů 20. století. Kdo nedá správně alespoň 8 písniček z 10, měl by se stydět

Kvíz: Doplňte názvy největších českých hitů 20. století. Kdo nedá správně alespoň 8 písniček z 10, měl by se stydět

Foto: Pavel Gwužď / Nextfoto

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Růže z Texasu, Raketou na Mars nebo Láska je jako večernice. To jsou jedny z mnoha populárních písní, které vznikly během 20. století. V našem kvízu si můžete vyzkoušet, jak jste na tom s názvy těchto skladeb.

Zagorové nikdo neřekl jinak než Hanička písnička

Mezi oblíbené zpěváky 20. století jednoznačně patří Hana Zagorová. Královna české pop music získala přezdívku Hanička písnička. Ta vznikla díky jejím textům. Velká spousta z nich je plná zdrobnělin. A tak Hanička Zagorová nezpívala písně, ale písničky.

Manžele si hledala v uměleckých kruzích

Těšila se velké popularitě. A to nejenom v minulém století. Slávu si dokázala udržet i v posledních letech. To, že byla opravdu populární, dokazuje její sbírka Zlatých slavíků. Těch dokázala získat hned devět v řadě. A to od roku 1977 do roku 1985. Není žádným tajemstvím, že manželem této úspěšné zpěvačky byl slovenský operní pěvec Štefan Margita. Ještě před ním ale byla Hana Zagorová provdána za baletního mistra a také tanečníka Vlastimila Harapese. Jejich manželství ale vydrželo pouhých šest let.

Dokázala nazpívat na 900 písní

Hana Zagorová byla velmi podporována svým manželem. Možná i díky němu dokázala nazpívat téměř tisíc písní. Mezi ty nejznámější skladby patří například Můj čas, Proč nejsi větší, Spěchám, Málokdo ví nebo Hej, mistře basu. Hana Zagorová nás sice opustila na konci roku 2022, i tak ale její skladby žijí dál. Není snad rádio, které by její písničky alespoň občas nezahrálo.

 

Reklama
Zdroj článku:
Reklama