Kvíz: Jak dobře si pamatujete české hity roku 2000

Kvíz: Jak dobře si pamatujete české hity roku 2000

Foto: David Sedlecký / Creative commons, CC-BY-SA

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Již je to více než 20 let, kdy se na hudební scéně objevila píseň Most přes minulost. České hity z roku 2000 jsou dodnes hojně hrány v rádiích. Jak moc dobře znáte jejich interprety a také názvy písniček? Vyzkoušejte své znalosti v našem kvízu.

Chlapecké a dívčí kapely byly v té době velmi populární

Helena Vondráčková, Lucie Bílá, Martin Maxa, ale také kapely Wanastowi Vjecy, Buty nebo Holki či Lunetic. To jsou hudební hvězdy, které na přelomu tisíciletí zažívaly obrovský úspěch. Kapela Holki, která se v dnešní době snaží vrátit na výsluní, v roce 2000 patřila mezi nejúspěšnější české kapely. Pojďme si připomenout nejenom jejich složení, ale také úspěchy.

Jsi senzační, Mám ráda nebo Když mě líbáš

Psal se rok 1999, když si manažeři české hudební scény uvědomili, že na české hudební scéně něco chybí. V zahraničí jakoby se s dívčími a chlapeckými skupinami roztrhl pytel. A právě to byla šance také pro český trh. Proto Petr Fider uspořádal konkurz, po němž vznikla dívčí skupina Holki.

Radana Labajová, Kateřina Brzobohatá, Nikola Šobichová a Klára Kolomazníková byly studentkami konzervatoře, které se chopily příležitosti a téměř přes noc se staly oblíbenou českou kapelou s vyprodanými koncerty. Mezi jejich největší hity, které můžeme dodnes slýchat v rádiích patří songy jako mi nevolej, Jsi senzační, Mám ráda nebo Když mě líbáš.

Skupina Holki měla původně 4 členky

Ryze dívčí skupina fungovala od svého založení v roce 1999 až do roku 2003. Tehdy se jedna z členek, Klára Kolomazníková, rozhodla ukončit působení ve skupině, která tak již, pouze ve třech, pokračovala s vystupováním do konce roku. Na scénu se Holki vrátili opět v roce 2008. Nikdy se sice této dívčí kapele nepodařilo navázat na úspěchy prvních let fungování, i tak ale mají pravidelná vystoupení, na která chodí spousta fanoušků.

 

Reklama
Zdroj článku:
Reklama