Prehistoričtí mimozemšťané: 10 000 let staré jeskynní malby v Indii mají být důkazem návštěvy UFO

Prehistoričtí mimozemšťané: 10 000 let staré jeskynní malby v Indii mají být důkazem návštěvy UFO

Foto: Sudhir Kumar Mandavi / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Jeskynní systém v Indii skrývá mnohá tajemství, ale to, co archeologové objevili před pár lety, dává zabrat i největším mozkům naší doby. Indičtí archeologové uvedli, že ve starobylé jeskyni v kmenové oblasti Bastar v indickém státě Čhattísgarh objevili 10 000 let staré skalní malby mimozemšťanů a UFO.

Malby podle archeologů zobrazují humanoidní bytosti s nevýraznými obličeji a objekt, který by se dal zaměnit za vozidlo. Stáří těchto maleb se odhaduje zhruba na 10 tisíc let. Oddělení archeologie a kultury státu Čhattísgarh požádalo v roce 2014 agenturu NASA a Indickou organizaci pro výzkum vesmíru o prozkoumání vzácných „mimozemských maleb“ z prehistorického období, uvedl deník Times of India.

Malby objevili archeologové v odlehlé indické kmenové vesnici zvané Charama. „Nálezy naznačují, že lidé v pravěku mohli spatřit nebo si představovat bytosti z jiných planet, což dodnes vyvolává zvědavost lidí i vědců. Pro další informace je zapotřebí rozsáhlý výzkum. Čhattísgarh v současné době nemá žádného takového odborníka, který by mohl vnést do této problematiky jasno,“ uvedl tehdy archeolog JR Bhagat.

Legenda o létajícím objektu

Je známo, že kmenoví vesničané uctívali „podezřelé“ obrazy na malbách, které jejich předkové označovali jako „lidé Rohela“. Legenda předků zní takto: nějací lidé malé velikosti přistávali ve vesnici a brali s sebou vesničany v létajícím objektu kulatého tvaru.

Archeolog Bhagat také tvrdí, že malby mají přírodní barvu a jsou na nich zvláštní obrazy zobrazující lidi v oděvech podobných skafandrům. „Malby jsou vyryty v přírodních barvách, které navzdory letům téměř nevybledly. Podivně vypracované postavy jsou vidět, jak drží předměty podobné zbraním a nemají jasné rysy [...] chybí nos a ústa. Na několika obrazech jsou dokonce zobrazeny ve skafandrech. Nemůžeme vyvrátit fantazie pravěkých lidí, ale lidé obvykle mají takovou představivost," řekl Bhagat pro server Times of India.

Reklama
Reklama